Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • otazka..

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ja som vam pisala ohladom otehotnenia na 20 ty den cyklu..po porode som ich mala 25,26,35.27,30,31,28...pri mojom pocitani mi ten den vysiel ako neplodny(preto sme s priatelom isli na ostro) kedze pri malom som otehotnela okolo 15-16 dc...myslite si ze pri tychto cykloch ktore som mala doteraz je sanca ze ovulacia prebehla neskor aj okolo 20 dc ??Mne sa to zda dost neskoro...ved pri 28-30 dnovom cykle byva okolo 14-15 dna nie ??Mozem ju mat kazdy mesiac inak ?Moc ste ma nepotesili odpovedou ze je velka sanca na otehotnenie :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    metóda neplodných dní je spolu s prerušovanou súložou "najnebezpečnejšia" antikoncepčná metóda. Preto je riziko tehotnosti pri tejto metóde reálne.

Podobné otázky

  • opat neziaduce ucinky HAK?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, chhcela by som sa opytat na vas nazor...pocas oddychoveho tyzdna som uzivala ATB Duomox ci take nieco...je mozne ze mi to tak znizilo ucinok HAK yasminelle ze opat pocitujem jej neziaduce ucinky ako je zavrat, unava..pocit na zvracanie...taketo pocity som mala aj pri pociatocnom uzivani HAK postupne to vsak vymizloa teraz zase to mam...rovnako aj bolesti v podrusku...alebo to moze byt aj ina pricina??? a ako dlho po vyuzivani ATB uz budem opat plne chranena?? a este otazka..aka je sanca byt tehotna ked som pravidelne brala HAK a pocas uzivania ATB soms a chranila aj pouzivanim prezervativu, pricom partner sa urobil aj t ak mimo mna do kondomu?? dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    užívanioe antibiotík by nemalo mať vplyv na uvedené nežiadúce účinky. Po vysadení antbiotík je vhodné sa chrániť ešte 7 dní. Riziko otehotnenia pri popisovanom sposobe styku je nulové.

  • cytoster

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    prosím Vás, čo všetko je možné zistiť z cytosteru?
    A ešte jedna otázka.. vždy keď prídem na preventívu, tak doktor urobí cytoster a pozrie mi vaječníky a maternicu (teda zhodnotí ich na základe toho, čo vidí na monitore).. a to je všetko. Nie je to málo?
    Ďakujem

  • Escapelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    a este jedna otazka... dnes vecer ked som sa kupala zo mna vysiel zbytok kondomu.... myslite ze mozem byt tehotna ked som rano vzala escapelle???alebo co by som mala robit?

  • otazka..

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, dna 22.1 som mala pohlavny styk, bolo to tesne pred menstruaciou a beriem aj antikoncepciu (ale stane sa mi ze niekedy zabudnem zobrat tabletku)..menstruaciu som dostala, ale meskala mi 3 dni a mala som len 4 dni menstruaciu. Newem teraz co lebo sa citim divne, chodim casto mocit a nemam pocit ze som prechladena. Aka by bola pravdepodobnost ze som tehotna?a este v den pohlavneho styku som pila alkohol tak ci to znizuje posobenie tabletky...dakujem za skoru odpoved.

  • otazka...

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prosim vas neskodi pitie coca coly na zaciatku tehotenstva v nejakom 5-6 tyzdni? dakujem za odpoved