Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,626 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • ranka na krčku maternice

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ako a prečo vzniká ranka na krčku maternice, či je nebezpečná a či je vypaľovanie tejto ranky jediná možnosť odstránenia a či je to bolestivý zákrok. ďakujem za odpoveď
    PS: ako prejavy mám len zvýšený výtok, nemám žiadne krvácanie ani špinenie... som mama 4 mesačného bábätka, ktoré plne kojím, a menštruáciu som dostala 24.12.2010

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ranka na krčku je strašne nepresný názov. Preto sa k tomu nedá takto vyjdariť. Buď ide o vychlípenú sliznicu zvnútra krčka navon, alebo je to zápal, alebo dysplázia alebo trhlnika po porode, všetko má iné príčiny a inú liečbu.

Podobné otázky

  • ranka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom ranky na krčku maternice. mám 28 rokov. na gynekologické vyšetrenie chodím pravidelne jeden krát do roka, výsledky vyšetrení som mala vždy bud č.2 alebo č. 1. asi tak pred tromi rokmi mi môj gynekolog odporučil ošetrenie ranky na krčku maternice zmrazením, čo som aj podstúpila. teraz som pol roka po pôrode, bola som na prehliadke, znovu sa mi vytvorila ranka na krčku maternice a bolo mi odporučné zmrazenie. na internete som čítala viacero článkov ohľadom zmrazenia, niekde to chvália a niekde to považujú za zastaralú metódu. Prosím o radu.Dakujem.