Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Karta

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcem sa opytať či moja gynekologička ma pravo my odmietnuť dať zdravotnu kartu ked sa stahujem z dovodu že potrebuje vymenni listok od doktora ktory ma zobere kedže sa stahujem na uplny iny koniec Slovenska robi my problem isť dam po vymenni listok že ma zoberie a potom snim spať k nej po kartu mam dve male deti a cestovanie by my zabralo aj dva dni

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    právne to funguje takto: nájdete si nového gynekológa, a ten požiada Vašu lekárku o výpis z dokumentácie. Karta zostáva u Vašej prvej gynekologičky, je to jej majetok.

Podobné otázky

  • Doktorka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den , moja gynekologicka my odmietala dat jartu kym jej neponesiem vymenny listok od doktore ktory zobere ked som jej ho doniesla začala slovičkariť že tam je napisane vyradenie nie že chce vypis že kartu my neda adt. Chcela by som na nu poslať kontrolu pretože raz som u nej bola a mala tam hygienu a prave odisla a sa so sestričkou smiali ako im dobre povedali že ultrazvuk nepouživaju a tak nezobrali ster a pri tom ho použiva a ja som mala aj počas tehotenstva vdaka nej neliečenu infekciu začala my ju liečiť zastupujuca doktorka no to som uz mala pred porodom a kvoli tomu mu museli spraviť cisarsky rez . Ako možem na nu poslať kontrolu alebo upovedoniť urady .

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    uf, toľko zloby som už dlho necítil z príspevku.
    takže: karta je majetkom Vašej lekárky a ona Vám ju nemusí vydať. Na požiadanie od iného lekára Vám musí spraviť tzv. výpis z dokumentácie, ale musíte priniesť žiadosť od toho iného lekára.
    K ostatnému sa nevyjadrím, ale neexistuje infekcia, kvoli ktorej sa robí cisársky rez, iba herpes genitalis a ten sa nelieči.