Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • prasknuty kondom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den chcela by som sa opytat vcera sa nam stala taka neprijemna vec zistili sme po styku ze kondom bol prasknuty a ostal prazdny cize nieco zo mna vytieklo ale nieco aj ostalo preto sa bojim ci neotehotniem.V ten isty den mi skoncila aj menstruacia brala som rok antikoncepciu cerazette a hned som presla aj na inu na regulon vecer pred stykom som uzila tabletku tak sa chcem opytat ci sa mozem obavat otehotnenia alebo ako mam dalej postupovat nakolko by sme teraz druhe babetko nechceli mame 16-st mesacneho chlapceka dakujem za odpoved

Podobné otázky

  • Prasknutý kondóm

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, toto sa mi ešte nestalo a som trošku v šoku a cítim sa divne. Pred 5 dňami sme mali s manželom pohlavný styk. Nevšimli sme si, že by bolo niečo s kondómom v neporiadku, avšak dnes zo mňa vyšiel kúsok kondómu (čiže som ho mala v sebe dosť dlho) a zostala som prekvapená. Teraz som si neni celkom istá čo robiť, či utekať na pohotovosť v prípade možnej infekcie, alebo stačí počkať do pondelku a zbehnúť potom k svôjmu doktorovi. Počas týždňa som nepozorovala nič nezvyčajné, teda až na zvýšený výtok, lenže to som pripisovala ovulácii. Nuž teraz už mám aj obavu z tehotenstva (cítim pichanie v pravom vaječníku a to som mala pri oboch deťoch, keď sa uhniezďovali- ale možno si to len nahováram, dúfam) a bojím sa aj infekcie. Otázka teda znie, či stačí ísť k dr po víkende alebo radšej čím skôr? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ten kúsok latexu v pošve určite nepredstavuje žiadne riziko infekcie, existuje intravaginálna antikoncepcia, ktorá sa v pošve nosí celý mesiac.
    Problém skôr je, že riziko gravidity je reálne, žiaĺ prezervatív samotný nie je najlepší druh antikoncepcie u pravideľného sexuálneho styku stabilného páru, viac ako 7 (pri ideálnom používaní) párov zo 100 ročne otehotnie. Ak neotehotniete teraz, určite zvážte nejakú spoľahlivejšiu metódu antikoncepcie.