Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • mačka a tehotenstvo a iné

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň...mám 40 rokov a čakám svoje štvrté dieťa...no som rovnako vystresovaná ako prvý raz ... som asi v 6. týždni tehotenstva...mám dve otázky... tretí rok v byte chováme doma kocúra, dcéra je na ňom dosť naviazaná...je nutné,aby som ho dávala teraz preč?...a po druhé... práve som sa vrátila od svojej nechtovej dizajnérky s novými gelovými nechtami..až doma ma napadlo pozrieť na internet, či to má nejaký vplyv na dieťatko...ostala som viac menej v strese pri niektorých názoroch...už si ich isto nedám počas tehotenstva ani raz...môže aplikácia takýchto nechtov poškodiť plod?ak je to tak, prečo sa o tom viac nehovorí

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte kocúra, tak je možné, že už máte prekonanú toxoplazmozu a preto ste v tehotnosti chránená. Aj tak je vhodné, aby ste jeho "záchod" nečistila vy, priamym kontaktom s kocúrom sa toxo neprenáša, iba jeho výkalmi.
    Aplikácia gelových nechot určite plod nijako neohrozuje. Nestresujte sa.