Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • čo teraz?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň. Pán doktor mám takúto galibu- pred týždnom som sa vrátila z dovolenky a myslela som si,že aspon na polroka budem mat klud od mykoz a všetkého toho pálenia a nepohody a pritom hned na druhý deň to opät začalo,tak som to začala mastit Canestenom ale pálenie sa ešte stupnovalo.Išla som za svojim gynekologom,urobil výter a čo čert nechcel-takého krokodíla mi tam našli-že vraj gardnerella vaginalis.Tak sa pýtam,že čo s tým teraz a či mi nemože sposobit nejaké problémy pri otehotnení- to v najbližšej dobe plánujeme s manželom.Kedže som zdravotníčka,tak už mám z toho normálne hlavybol.ďakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    gardnerella je normálna pošvová flóra,ktorá však sa zvykne občas premnožiť sposobuje obtiaže. Nič sa nedeje, stačí Vás preliečiť lokálne širokospektrálnym preparátom, napríklad Polygynax.

Podobné otázky

  • Zamĺknutý potrat, čo teraz?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    3.12.2008 mi lekár pri návšteve v poradni oznámil, že môj plod sa prestal vyvýjať v 12 týždni a budem musieť absolvať zákrok, pri ktorom ma prečistia a tak. Nasledujúci deň (4.12.2008) som to mala za sebou. Lekár mi povedal, že minimálne 3 mesiace si máme dať v snažení s partnerom pauzu. Začala som užívať kyselinu listovú a Calibrum babyplan. Tak sme čakali do marca a odvtedy sa snažíme. Prvý krát sa nám to podarilo po mesačnom snažení, no teraz sa bojím, že potom, ako som toto prekonala, sa nám to tak skoro nepodarí. Len sa chcem spýtať, aké sú naše šance teraz? Ovplivňuje potrat nejakým spôsob druhé tehotenstvo? Na čo si máme dávať pozor? Na tejto stránke som sa dočítala, že vraj pomáha aj užívanie vitamínu A a robenie "sviečok". je to pravda. Ďakujem za odpoveď.

  • zapal

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekny den sa praje.
    Mam otazocku, bola som na kontrole po porode a doktorka mi zistila zapal. Bohuzial nepoviem vam coho , lebo nieviem ( niekde okolo krcka maternice, nieco take). Vie ze dojcim, tak mi povedala, ze sa pokusi najst lieky, pri ktorych by som mohla dojcit. Ked som si vybrala recept na Ciprofloxacín Sandoz 500mg a precitala info k liekom, zisitila som ze by sa dojcit nemalo. Co teraz? dakujem, ste super. Aj ked teda o sebe tvrdite ze ani nie:-) Ale aspon cez net ste.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zo všetkých stoviek antibiotík sa tuším iba 3 nesmú pri kojení a jeden z nich je práve Ciprofloxacín. Musela dlho rozmýšľať aby trafila rovno Ciprofloxacín.
    Takisto je pre mňa záhada o aký zápal ide, ak nemáte potiaže. Po porode može vyzerať krčok maternice ešte všeliako, sliznica prepadáva do pošvového prostredia a vyzerá ako zapálená.
    Určite Ciprofloxacín neužívajte a ak nemáte potiaže, tak by som nič neriešil. A možno neurobíte chybu ak zmeníte doktorku.

  • mozem byt tehotná??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za odpoved.Ale ja som si uz urobila dva tehotenske testy a obidva boli negativne.takze neviem co teraz??ci mam čakat este kym nedostanem menstruaciu alebo mam ist uz teraz doktorovi.???

  • vnutrom.teliesko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Chcem si dať zaviesť vnútrom.teliesko.Ešte som však po pôrode nedostala menzes.Malý má 2,5mesiaca,kojit som prestala po mesiaci.Robila som si tehot.test a vyšla mi 1palička,ale bolo vidieť aj druhú-síce slabučko,ale bolo.Čo teraz?Ďalší test,alebo radšej odobratie krvi?Chcem mať istotu než si dám zaviesť teliesko.
    Ďakujem.