Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tretí pôrod sekciou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o radu.Mám 36 rokov, štvorročnú dcéru. Cisárskym rezom som porodila dve deti.Druhé dieťatko bol mŕtvy plod. Je možné bez rizika donosiť a porodiť( aj prirodzenou cestou , alebo sekciou) ďalšie dieťa? Stretli ste sa s podobnou situáciou vo svojej praxi? A ešte jedna otázka, hoci neviem či spadá do vašej kompetencie, ale snáď mi poradíte?
    Od pôrodu ubehli už štyri mesiace a stále nemáme výsledky pitvy ? V pôrodnici kde som porodila sekciou mŕtvy plod mi stále nevedia dať odpoveď.Koľko trvá pokiaľ dostaneme tieto výsledky,konečný verdikt čo bolo príčinou smrti.Po pôrode určili prvotnú príčinu smrti uzol na pupočnej šnúre.
    Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.Pekný deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    áno, dá sa bezpečne otehotnieť a donosiť dieťa po dvoch cisárskych rezoch. Je vhodné sledovať stav maternice ultrazvukom a rodiť budete asi (veľmi pravdepodobne) ďalším cisárskym rezom, pri ktorom Vám bude ponúknutá sterilizácia.
    Ak bol na pupočníku uzol, potom je to na 100% príčina úmrtia plodu. Pitva to zrejme potvrdí.