Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • srdiecko a porod

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,pred 2mesiacmi som podstupila kompletnu kardio prehliadku,nakolko som si zacala citit srdiecko.Bola mi najdena vrodena srdcova vada,prolaps predneho cipu mitralnej chlopne,nezavazny-momentalne.Moj vek,30rokov,vyska165,vaha 68kg,nefajcim,nepijem.Tlak 132/85,co nieje az take hrozne,no mam vela uderov srdca za minutu,84,83,niekedy aj 89.Na zaklade tychto faktorov mi bol naordinavany betablokator Egilok 25mg,rano polovicu tabl.,vecer polovicu a Magnezium 500mg,celu tabletu.Po uziti tablety sa udery spomalia do priemeroveho mormalu,medzi 60-70 uderov za min.Kardiologicka mi dala nizku davku Egiloku,kym este niesom tehotna,v pripade tehotnosti zalezi od stavu,a po porode tablety asi dozivotne...Pisem Vam hlavne kvoli tomu tehotenstvu,do buducna planujeme babatko,a napadlo ma,ako by som mala rodit,lebo porod ako taky je dost velka zataz pre organizmus,myslim tym vzdychanie,stres,krce,potenie sa,co pokladam sa rozruch a predpokladam,ze by to srdiecko zatazilo,alebo ,,prebuchavalo,, este vyssou tepovou frekvenciou.Viem ze nie ste kardiolog,no urcite mate skusenosti z praxe s rodickami,ktore maju problemy so srdieckom.Rada by som poznala Vas nazor,ci sa obavam zbytocne,alebo je dolezita zvysena pozornost.Myslim si spravne,ze do buducna je pre mna klasicky porod pase?Dakujem Vam velmi pekne za odpoved a prajem Vam mnoho dalsich pracovnych uspechov.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte prolaps nevýrazný a zrýchlený pulz je podľa mňa iba naozaj minimálne a skor psychického rázu, myslím si,. že možete rodiť spontánne, ale aj tak by sa k tomu mal vyjadriť kardiolog.