Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mykosyst

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, som v 17.tom týždni tehotenstva a mávam často opakujúce sa vaginálne mykozy(ktorými som trpela uz pred tehotenstvom) a už 2krat som užila predpísane lieky mycosyst, citala som o tom lieku že v tehotenstve nie je vhodne ho užívať, že moze poskodiť plod. Chcela by som vedieť, či tento liek nie je nebezbecny pre plod?a ak ano, čo by ste mi na moje problemy odporúčali? za odpoved vopred dakujem Renata

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    naozaj nechápem, prečo pri tak bohatom výbere lokálnych vaginálnych liekov siahne niektorý "gynekológ" u tehotnej na celkovo podávaný liek. Aké nešťastné myšlienkové pochody mu prebehnú v hlave.
    Mycosyst si nedávajte. Kúpte si lokálne Canesten krém alebo lokálne gynopevaryl čípky. Využívajte celé balenie a pozrite sa po inom gynekológovi.

Podobné otázky

  • potrebujem radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.
    som 8,5 mesiacov po porode, stale dojcim, menstruaciu som dostala hned na dalsi mesiac po sestonedeli. Pred tehotenstvom som mavala pravidelne kazdy mesiac( cca 3 roky) vytok spojeny svrbenim a palenim a stale s hrudkovitou masou, vyzeralo to ako tvaroch bez zapachu. moj gynekolog my zobral vyteri, boli ben nalezu, ze vraj to mam z oslabeneho imunitneho systemu. Predpisal mi mykosyst,ktore zo zaciatku pomahali nemala som to mesiac dva, no neskor som z toho dostala alergicku reakciu. Opuchla som z dola a vyhodilo sa mi to aj na perach. Pocas celeho tehotenstva som takyto problem nemala, ani 8 mesiacov po porode. Momentalne to mam znova , no neviem z coho. Predtym ako to zacnem mat ma bolieva na lavejstrane v krizoch.