Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • potrebujem radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.
    som 8,5 mesiacov po porode, stale dojcim, menstruaciu som dostala hned na dalsi mesiac po sestonedeli. Pred tehotenstvom som mavala pravidelne kazdy mesiac( cca 3 roky) vytok spojeny svrbenim a palenim a stale s hrudkovitou masou, vyzeralo to ako tvaroch bez zapachu. moj gynekolog my zobral vyteri, boli ben nalezu, ze vraj to mam z oslabeneho imunitneho systemu. Predpisal mi mykosyst,ktore zo zaciatku pomahali nemala som to mesiac dva, no neskor som z toho dostala alergicku reakciu. Opuchla som z dola a vyhodilo sa mi to aj na perach. Pocas celeho tehotenstva som takyto problem nemala, ani 8 mesiacov po porode. Momentalne to mam znova , no neviem z coho. Predtym ako to zacnem mat ma bolieva na lavejstrane v krizoch.

Podobné otázky

  • je to mlieko?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor potrebujem radu.
    Už takmer rok a pol nekojím a práve som zistila že po jemnom stlačení prsníka mi vyjde tekutina - z oboch velmi podobná materskému mlieku najprv priesvitná potom biela celkom ako mlieko.
    Za posledný mesiac možno 2 som pri niektorých činnostiach mala pocit naliatia prsníkov len chvílkový a velmi jemný.
    Tehotná asi nie som menzes je úplne pravidelný a práve prebiehajúci - 3deň.

    Je to ok? Sú to len hormonálne pochody alebo sa mám niečoho obávať?
    Ďakujem, Katka

  • ako to povedat??

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den ja by som od vas chcela taku radu ...ak mi viete poradit tika sa to mna a mojich rodicou ....a mojho priatela,my spolu s mojim priatelom zijeme a byvame spolu uz skoro vyse roka v zahranici ,no moji rodicia mojho priatela este nemaly tu moznost ho osobne spoznat....viem ze je to blaznive ze tak dlho spolu zijeme a ze ho nepoznaju ale problem je v tom ze ja mam strach s toho stretnutia .....mojich rodicou a mojho priatela.....ide o to ze moji rodicia su kus inej viery/rasy,....a moj priatel o tom nevie,a ja neviem ako mu to mam povedat aby sa nevilakal a tak viete ako to byva.....teraz idu vianoce a my ideme na slovensko aj ku mojim rodicom....a stale neviem ako mu to mam povedat aby bolo vsetko tak ako doteraz mam strach ze ked sa to dozvie tak ze ma uz nebude tak milovat ako doteraz a tak kadeco ma napada a mam s toho strasny strach..bojim sa....chcem mu to povedat no neviem ako a kedy....prosim vas poradte mi co mam robit .....viem ze som urobila chybu hned na zaciatku ale .....ja potrebujem radu teraz ....dakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mne sa páčilo vo filne Tisícročná včela keď videl pán židovského vyznania svoju dcéru s kresťanom, tak povedal: Všetci sme dietky božie.
    Je to všetko veľmi zložité, osobne sa obávam, že takéto multikulturálne vzťahy sú vždy rizikové, a potenciálne komplikované.
    Máte vlastne dva problémy: ako zareaguje Vaša rodina na priateľa a ako Váš priateľ na Vašu rodinu.
    Určite by ste sa mala s priateľom o tom porozprávať. Otvorene o všetkom. Má Vás rád, žije s Vami, zrejme aj plánuje s Vami dlhodobý vzťah, ak sa chce zoznámiť s Vašou rodinou. Doležité je, aby ste rodinu neospravedlňovala pred ním, on sám musí pochopiť ich priority a ich život, ak sa to nepodarí, nikdy nebudete šťastní.
    A myslím si, že Vaši rodičia by si tiež zaslúžili získať doležité informácie o Vašom vzťahu. Aby svojím prekvapením a úžasom priateľovi neublížili. Držím palce.
    Sa teším, ak niekto napíše kolegyni psychologičke otázku o výtoku, som zvedavý ako si poradí.

  • potrebujem radu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň!

    Mám 19 rokov a na krčku maternice som si už trochu skôr nahmatala nejaké hrčky.Mám pocit, že sa menia (niekde zmiznú a urobia sa na inom mieste nové)..viem, že som to tam nemala vždy. Už som od vtedy bola u gynekológa a robil mi preventívnu prehliadku aj ster z krčka a výsledky boli v poriadku. Ale nebolo to robene zámerne kvôli môjmu problému.Vlastne som sa ho ani neopýtala či je to v poriadku keď to tam mám. Mohli by ste mi prosím poradiť vy či to môže byť niečo vážnejšie aj keď moje výsledky z vyšetrenia boli v poriadku alebo je to bežné?Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hrčby by mohli byť tzv. ovulum nabothi - naplnená žliazka hlienom, ale to iba varím z vody. Ak ste mala vyšetrenie a cytologiu v poriadku, nemusíte sa stresovať. Ak si však niečo znovu nahmatáte, navštívte gynekologa.

  • 30tt

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den p. doktor,
    potrebujem radu, v poslednych par dnoch ma obcas pobolievalo v podbrusku ako pri menstruacii...trvalo to iba par minut, potom bolo vsetko ok. Som v 30tyzdni, je to normalne, alebo je treba nieco riesit?
    Dakujem za odpoved:)