Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Ibalgin 400

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Pred cca pol rokom som prišla o bábo v 6 týždni. Teraz končím 7. týždeň a cítim sa veľmi dobre. Ide o to, že asi raz za pol roka ma chytá taká migréna, že si neviem rady a musím si dať tabletky, najlepšií je vtedy život v totálnej tme a tichu. Trvá to vždy iba jeden deň. No a toho sa bojím. Keby ma chytila tá moja občasná migréta teraz - mohla by som si dať aspoň jeden Ibalgin 400? Neublížila by som bábu?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je obrovská tragédia, ak Vám 6 týždňov po porod umrie dieťa, zrejme išlo o syndróm následného úmrtia kojencov, čo je veľká tragédia, ktorú nevieme ovplyvniť.
    Mám dobrú správu, určite to nemá vplyv na vývoj súčasného plodu, a ani to nezvyšuje riziko opakovania.
    ¨Migréna nezvyšuje riziko potratu, a ibalgin a paralen je vhodný. Plodu neubližujete.

Podobné otázky

  • bolesti pri ovulacii

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den! vcera ma bolelo v podbrusku,bola to pichava bolest ktora siahala dole do panvy,aby sa mi ulavilo aspon troska musela som vziat tabletku ibalgin 400,kedze ovulujem a neska je 16 den cyklu.Nieje to po prvy krat co mam bolesti v podbrusku,pred rokom a pol som sa liecila na tie bolesti atk.Co si o tom myslite vy,su tie bolesti sprevadzane len prebiehajucou ovulaciou alebo ide o nejaky problem? dakujem

  • teplota v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,rada by som sa spýtala na ochorenie v tehotnosti.Som v 28.týž. a ochorela som.Mala som teploty do 37,8,1X som si dala Ibalgin 400mg.Obvodná lekárka mi predpísala V-PNC 750 každých 8hod.Okrem toho mám dosť silný taký tracheálny kašeľ-dávam si Stodal sirup.Od bolestí hrdla beriem Proppolky a Homeovox.Mám aj škaredú nádchu s hnisavými hlienmi.Mám Pinosol,Mar plus a zarábané kvapky Septonex s Framykoinom.Chcem len vedieť či moje ochorenie nemohlo nejako ublížiť bábätku.Ďakujem pekne za skorú odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nemože, len ma fascinuje ako fantasticky sa dá podporiť farmaceutický priemysel pri banálnej respiračnej infekcii.
    Mne na to stačí čaj, maximálne Paralen.