Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Názor na ovulačné testy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám 34 rokov a už vyše 2 roky sa snažíme o bábätko a stále sa nám nedarí.Pred týmto rozhodnutím som brala 4 roky hor. antikoncepciu Diane, s ktoru som nemala žiadne problémy. Po jej vysadení sa mi však dával môj meštruačný cyklus do poriadku skoro 1 celý rok /veľmi nepravidelná menštruácia/ Podľa doterajších vyšetrení /hormonály profil, sledovanie ovulácie, tzv. "prefuk vajcovodov, manžel spermiogram/ sme v poriadku. Môj lekár mi na posl. prehliadke predpísal lieky Estroferm a Dufaston, ktoré som však vysadila, nakoľko ma po nich neskutočne bolela hlava a oblasť v okolí obličiek. Mám dosť náročné zamestnanie na čas a priznám sa, že od vtedy som u neho nebola. Na internete som našla ovulačný test Vesta /mala by to byť novšia verzia Eva-testu/, ktorý sa propaguje ako prirodzená pomôcka ženy ako pri zabránaní, tak aj pri plánovaní počatia. Aj napriek jeho dosť vysokej cene som sa rozhodla pre jeho zakúpenie. Chcela by som sa spýtať, čo si myslíte o ovulačných testoch. Prípadne požiadať o nejakú radu, ďaľší postup.
    Vopred ďakujem!
    Katarína D.
    Dubnica nad Váhom

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    zrejme Diane zakrývala Vašu hormonálnu dysbalanciu.
    Ovulačné testy sú zbytočné, neriešia situáciu.¨
    Ak ste obézna schudnite, ak fajčíte určite prestaňte. A vyhľadajte špecializovanú ambulanciu pre neplodné páry, mám pocit, že najbližšiu máte v Trenčíne a pozdravte tam MUDr. Petra Kaščáka, podľa mňa najlepšieho slovenského gynekológa.