Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,642 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • žilky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, po pôrode (marec 2007) sa mi začali na nohách objavovať popraskané žilky. Vedeli by ste mi poradiť, ako proti nim bojovať?

Podobné otázky

  • potrat????

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor.pred dvoma tyzdnami som na sebe spozorovala zmeny co sa tyka prsnikov(modre zilky, citlive na dotyk, doslova z nich salalo teplo, hnednutie okolia bradaviek) bolesti v podbrusku .Uz som citila ze som tehotna a tak som si na potvrdenie spravila testy. 3 boli pozitivne aj ked slabe. o 4 dni som dostala menstruaciu. sla som k lekarovi urobil mi test z mocu a povedal ze tehotna niesom.testoval ma ked som krvacala. otazka znie?? bola som vobec tehotna?som v irsku a tu si na vysetrenia nepotrpia ani testy nerobia z krvi. ak som potratila bola som asi v 3 tyzdni. potrebujem ist na precistenie?? alebo to zo mna vyslo samo. teraz mi skoncila menstruacia a ja opet pocitujem bolest v prsiach a podbrusku. neviem co to znamena. mozete mi napisat ako mam postupovat?? ake vysetrenia ziadat u lekara?? velmi pekne dakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je možné, že ste bola tehotná a potratila ste. Zopakujte si znova test, ak bude negatívny, tak to už neriešte, ak bude pozitívny, zaplaťte si gynekologické vyšetrenie.

  • celulitída

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den možem v tehotnosti uživat krem proti celulitíde?som v 30tt.a este otazocka uz ale mesiac aj vysse mam modrinu na stehne an nechce sa stratit pukaju mi aj žilky a zacinaju sa tvorit krčove zily.a mam aj výtok biely a jemne palenie.za odpoved dakujem

  • snažilky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý den, pán doktor!
    začali sme sa s mužomsnažiť o bábo, zatiaľ prvý mesiac.nakukla som však na stráku, na ktorej si píšu snažilky a úprimne som sa vydesila.tie ženské si každé ráno merajú baz. teplotu, normálne si na to zostavujú grafy, nahmatávajú krčok, či je mäkký, či tvrdý....no šialenstvo.potom som si všimla, že ich diskusia už trvá dlho a žiadna nieja tehotná!ja síce po dieťatku túžim, ale toto mi je proti srsti.je to naozaj cesta k vytúženému dieťaťu???ja mám skôr pocit, že tudy cesta nevede....dakujem za váš názor a čas.janka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jediná správna cesta k dieťaťu je normálny pravideľný a výživný sex. Ostatné veci okolo ženu iba stresujú a kazia radosť zo života a do takého stresu samozrejme dieťa nechce.

  • krčové žily

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som v 31. t. a od 28. t. sa mi zo dňa na deň začali robiť krčové žily a praskajú žilky /robia sa mi mapy ako modriny/, kt. aj bolia ako modrina a stále sa to zväčšuje. Je to škaredé a som z toho nešťastná. Nohy ma už nevládzu vôbec niesť, hoci som doteraz bola dosť aktívna. Je to moje 2. tehot. a doteraz som pribrala 6 kg - vážim 59 kg.
    Viete mi prosím poradiť ako to zastaviť al. zmierniť? /do pôrodu je ešte ďaleko/. Mám si to sťahovať obväzom?
    Doktor mi predpísal Detralex - berem ho 1 týž. ale pokračuje to a berem aj Aktiferin tiež 1 týž.
    Ďakujem vopred za radu a je šanca, že by to po pôrode mohlo ustupiť?
    /apropo mojej mame sa urobili krčové žili ale až po 3. tehot. a pri každom pribrala viac ako 25 kg/

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    doporučujem kúpiť si kompresné pančuchy a ďalej užívať Detralex. Nič lepšie neexistuje, žiaľ progesterón - tehotenský hormón znižuje pevnosť ciev a vedie k týmto zmenám. Po porode sa to výrazne zlepší.

  • Vacky pod ocami

    , Autor: Registrovaný používateľ

    pan doktor, v tehotenstve som mala prve styri mesiace hrozne nevolnosti a isla som sa doslova uvracat na smrt. Ostali mi dokonca akesi vacky pod ocami, zily , co navierali po vracani.Neviete mi poradit, o co ide? Som v siestom mesiaci a 2 mesiace mi je uz dobre, tie navrete vacky nemiznu, nikdy predtym som ich nemala. Mam 30 rokov, je to moje tretie tehotenstvo. Dakujem