Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Odpoveď na otázku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor nedá mi nereagovať...Ďakujem za odpoveď, pri najbližšej prehliadke sa doktora už opýtam :) Mňa pi vypisovaní kolóniek pohlavie vždy napadne tiež to, že MÁM a mohla by som napísať aj CELKOM PEKNÉ :))) Ešte raz ďakujem za odpovede a aj za dobrú náladu. Keby som mala adresu (poštovú) z Tatier pošlem aj pohľadnicu... :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    možete poslať do práce. Nájdete ma Inete. Pohľadnica z Tatier poteší, najlepšie halušky mali v Lomnici na nádraží a najhnusnejšie na Štrbskom plese dole u pošty (keď reklama tak nech poriadna).

Podobné otázky

  • stale to iste?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    drahy pan doktor dost ma sklamala odpoved na otazku 17ročnej dievčiny ktora si myslea že može otehotnieť pri analnom sexe,vraj vam pripada menej trapna ako stale dokola tie iste otazky o menštruacii počas kojenia:)lenže nemyslite si že ste tu na to aby ste na tie otazky odpovedali?možno vam to pripada trapne ale každa jedna žena ktora si tu pyta radu ma asi nejaky problem.Skuste sa starať o male babetko a ešte mať menštruaciu a brať nebodaj antikoncepciu a to aby ste ešte nezabudli.no viem že to vo vašom pripade neni možne,ale uvedomte si že pre každu jednu čo vas tu otravuje otazkami tohto typu je to asi problem.myslela som že tu najdem radu ale velmi som sa skalmala,nečakala som taketo chovanie od takeho odbornika...nemusite na toto odpovedať len som chcela skonštatovať že je to naozaj neprofesionalne z vašej strany...možno ste si zmylili stranku a mali by ste radiť mladym žabkam čo ešte nevedia ako to v prirode funguje.prajem pekny den aj mne ste ho urobili taky.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to vtipné, tento Váš veselý príspevok.

    1. túto poradňu máte úplne zdarma a nijako si nemožete nárokovať na odpovede, poradňa funguje iba vďaka nadšeniu redakcie Mama a ja a mne, ktorý tomu venujem svoj voľný čas

    2. odpovede na otázky sú pre všetkých návštevníkov stránky a priemerne inteligentný človek si najprv prečíta, či sa podobný problém už nevyskytol. Je naozaj trápne, že sa mnohé otázky neustále opakujú, niekedy je to každá druhá otázka. Tým klesá význam stránok pre ostatných užívateľov

  • Bodavý hmyz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prajem pekný deň, trápi ma odpoveď na otázku, či sa mohol poškodiť plod v dôsledku poštípnutia bodavým hmyzom. V 11 tt., keď sme boli na dovolenke v Chorvátsku ma "čosi" dosť veľké poštípalo do ľavého boku. Alergická na hmyz nie som, na ranu som si dala ľad a namastila som ju fenistilom. Opuch po 2 dňoch prešiel. Nie je nebezpečný pre plod aj jed hmyzu vstreknutý do tela? Moc ďakujem za odpoveď.

  • parlodel

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor,
    prosim vas o odpoved na otazku, tykajucu sa uzivania Parlodelu. Kvoli zvysenej davke prolaktinu, mi ho moj gynekolog predpisal (2x0,5 denne). V informacnom letaku je spomenute, ze treba upozornit lekara,ak osoba trpela/trpi psych. problemami. Ja som pred pol rokom vysadila liecbu antidepresivami. Lekarovi som to spominala. Teraz neviem, ci je vhodne zacat tento liek uzivat alebo nie. Dakujem za odpoved. L.

  • Chloe

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, p. doktor. Chcem Vás poprosiť o odpoveď na otázku. Dala som si u lekárky predpísať (vzhľadom na kožné problémy so serboreou) antikoncepciu Chloe. Ant. ako takú beriem 1x (v tabletkovej forme) Začala som to užívať dľa príbalového letáka, v prvý deň menštruačného krvácania. Menštruáciu som mala krátku a na štvrtý deň som už nekrvácala a s manželom sme mali pohlavný styk. Som už chránená pred neželaným tehotenstvom? Tabletky som nevynechala ani jednu. Ďakujem pekne za odpoveď

  • otázka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o odpoveď na otázku: 16.1.09 som bola u svojho gynekológa na vyšetrení, aby mi zistil tehotnosť, ale nebolo na sone nič vidieť( robil mi vaginálne vyšetrenie aj sono), išla som stým, že som nedostala menštruáciu 6.1.09 a robila som si tehot.testy 1krát 6.1.- výsledok negatívny, 2ktát 9.1. výsledok pozitívny a 10.1. ráno výsledok pozitívny. začala som slabo krvácať 14.1. o 23.30hod. a trvá to krvácanie, ale veľmi slabé, až doteraz. Predpísal mi ASCORUTIN, s tým,že mám zavolať v pondelok, či som cez víkend nekrvácala a nebola v nemocnici. Na ďalšie vyšetrenie ma objednal v piatok 23.1.09.Chcela by som spýtať, že či je možné, že doktor nič na monitore sona nenašiel, keď mi testy ukázali pozitívny nález v dvoch prípadoch. Bolo by to už moje tretie tehotenstvo, nechcem robiť zbytočnú paniku na treťorodičku ( aj pri nich som si robila tehot.testy, a boli pozitívne), ale prvé dve tehotenstvá som mala bez problémov, ani som nevedela, že som tehotná, aj pôrody boli veľmi rýchle a skoro bezbolestivé, tak preto mám trošku obavy aj z toho krvácania. Je možné že to sono bolo robené priskoro a plod sa nedal ešte vidieť(kontroloval aj mimomaternicové tehotenstvo).Verím svojmu doktorovi a myslím,že postupoval správne, ale chcela by som vedieť aj názor druhého lekára, ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    DObrý deň,
    test je pozitívny od HCG 50 a na ultrazvuku je vidno plod ak je HCG okolo 1000, takže nutno občas počkať týždeň po pozitivite testu. V každom prípade, však je potrebné sledovanie na vylúčenie mimomatenricovej tehotonsti.