Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • chýbajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. V poslednej dobe sa mi stáva, že mi dosť mešká menštruácia. Posledné roky som mala pravidelnú presne na 33 deň som dostala menzes. Pred tromi mesiacmi mi meškala 2 týždne, tehotenské testy vyšli negatívne, a už keď som sa chystala ku gynekologičke, dostala som, tak som to nechala tak. A teraz mám znovu ten istý problém... Menštruácia mi mešká týždeň, tehotenské testy vyšli negatívne. Mám počkať, alebo zájsť ku gynekologičke? Môže to znamenať nejakú poruchu? Znepokojuje ma to hlavne kvoli tomu, že moj cyklus bol pred tým stále presny... A toto nie je normálne... Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je to normálne, stačí malá zmena v živote, v stravovaní alebo stresy a menštruácia sa nemusí dostaviť. Ak neplánujete dieťa, doporučujem antikoncepciu.

Podobné otázky

  • chýbajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Po vysadení antikoncepcie nemám vôbec menštruáciu. Mám ju iba ak mi lekár predpíše lieky. Veľmi chceme bábätko. Môžem otehotnieť aj keď nemám menštruáciu?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nesúvisí to s antikoncepciou, tá iba maskovala primárne nejakú poruchu.
    Je potrebné vyšetrenie na zistenie príčiny, prečo nemenštruujete. Pomerne častou príčinou je nadmerná hmotnosť, alebo naopak podvýživa, či nesprávna výživa.