Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,641 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dojčenie a urologický čaj

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či počas dojčenia môžem piť urologický čaj. Dnes totiž pociťujem bolesť v podbrušku ako pri prechladnutí. Rada by som sa vyhla chodeniu po lekároch, preto by som chcela močové cesty "preliečiť" čajom. Na krabičke je písané, že je bez chemických prísad, a je nevhodný pre deti do 3 rokov, ale o tehotenstve alebo dojčení tam nie je nič. Určite nechcem čaj piť viac ako dva dni. Ak bolesť neustúpi, navštívim lekára. Preto prosím i o radu, či vyhľadať praktického lekára pre dospelých, alebo gynekológa, pretože okrem močových ciest to môžu byť aj vaječníky, alebo niečo iné.
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie sú námietky proti urologickému čaju. Ak máte rezanie a pálenie pri močení tak si ho kľudne dajte, ale pite okrem neho aj veľa iných tekutín. Ak to nepomože a bolesti budú pretrvávať, navštívte gynekológa.