Pýtali sme sa v Klube Mama a ja: Čo dávate deťom na podporu imunity?

Redakcia | 2. november 2020
Imunita u detí

Téma viac ako aktuálna.

Chceli sme vedieť, ako a čím podporujete imunitu vašich malých v tomto jesennom, kolektívnom (nástupy do škôlok a škôl) ale i korona období. Možno Vás niektoré z tipov inšpirujú.

Ako podporujete imunitu u detí? 

Nevyhýbame sa pohybu vonku ani v škaredom počasí. Hovorí sa , že nie je zlé počasie, len zle oblečené dieťa. Takže ideme von dopoludnia aj popoludní, ak sa dá. Hoci len na chvíľu, ale dáme gumáky, čiapky a ideme sa vyvetrať z paneláku. Mám trojročné a ročné dieťa, obe deti sú doma, zatiaľ neriešime kolektívne choroby, stále sme vonku.  
Valika

Môj syn odmieta ovocie. Jediné, čo zje, sú jahody a maliny, tak si ich aj zamrazujem a zvyknem mu ich mixovať s mliečkom, alebo ako sirup do čaju, keďže ich neviem zamraziť tak, aby neboli ako blato. Keď je sopeľ, pridávam céčko a inhalujeme. 
Monča

Nič špeciálne. Bývame na dedine, takže deti behajú vonku, ovocie a zeleninu si vieme dopestovať svoju a tú máme takmer na celý rok. Lekárka odporúčala užívať aj  D s nástupom do školy, tak to im dávam. Také cmúľacie. 
Anka

Probiotiká, ktoré posilňujú imunitu všeobecne. Keď je spokojné bruško, je spokojné dieťa. Nebývajú choré našťastie.
Iv.

Dcérka má 8 mesiacov a je plne kojená. V materskom mlieku je všetko, čo potrebuje. Pekne rastie, ja sa snažím skôr dopĺňať vitamíny pre dojčiace matky, aby som vydržala a vládala a v mliečku bolo všetko potrebné. Keď bola maličká podávali sme K  tuším.
Slávka 

Žiadne. Nemyslím si, že treba dávať umelé vitamíny zdravému dieťaťu. Ak má dobrú stravu a pohyb. Je normálne, ak v škôlke občas kašle a prejde si školkarskymi chorobami. Ja nedávam žiadne z lekárne. Každé ráno lyžičku domáceho medu od krstných a aj keď kašlú, tak na večer.
Janka   

Každá mama robí pre dieťa všetko, čo uzná za vhodné a prospešné. Hlavný je pohyb a výživa. V obdobiach, ktoré sú náročnejšie je možné pridať aj malým deťom doplnkové vitamíny, ako a či vôbec, je len na vás. Hlavne, aby boli zdravé a zvládli všetky nástrahy. Nezabudnite, že žiaden vitamín nenahradí milujúce objatie. V najhorších časoch najviac pomáha. 

CHCEM SA PRIDAŤ DO KLUBU MAMA a JA

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: