Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    užívam už skoro rok antikoncepciu Dienorette, vždy týždeň pred menštruáciou mám celkom silné špinenie ktoré trvá celý týždeň. Nebolí ma nič ani menštruáciu nemám potom nejakú silnú len to špinenie je dosť nepríjemné ako aj v intímnej stránke tak celkovo. Dá sa s tým niečo robiť alebo čo to môže znamenať.

Podobné otázky

  • Špinenie mimo cyklu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, mám taký problém, posledné 4 dni som začala špiniť, je to tmavohnedý až červený krvavý výtok. Už 4 roky užívam antikoncepciu Lindynette 20. Pred týždňom mi doktor predpísal na zápal močových ciest antibiotiká Biseptol. Kultiváciou sa potvrdili aj kvasinky. Nie som v období ovulácie a taktiež som si robila tehotenský test, ktorý vyšiel negatívne. Iné problémy nemám a cítim sa zdravá. Špinenie si všímam hlavne pri nejakej aktivite, či už pri cvičení alebo v práci. Neviete prosím o čo by mohlo ísť? Môj doktor má dovolenku a bojím sa že u nás na urgente ma pošlú domov. Ďakujem

  • Špinenie a kúsok hnis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, prosím vás je to v norme keď špinim a mam k tomu aj hnis? Pred 2 týždnami mi robili aj cytologiu krčka lebo som už rok po konizacií a všetko vyšlo v poriadku, mala som aj menštruáciu ta trvala normálne 5 dní, teraz mávam špinenie z hnisom bez pálenia nechraneny pohlavný styk bol naposledy pred 2 dňami bez bolesti bez hnisu.. Ďakujem vopred za vašu odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte hnisavý výtok s prímesou krvi je potrebné vyšettrenie, predovšetkým krčku, či sa nejedná o zápal krčka maternice aj v súvislosti s konizáciou.

  • Punch biopsia a kyretaz

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den , podstupila som pred tyzdnom kyretaz maternice a punch bopsiu . Mala som spinenie toto viem ze je normáne ale ci je v poriadku dostat menzes a este 4 dni skor ?

  • Spinenie pocas uzivania aktivnych tabliet

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    Mam 25 rokov a uz skoro dva roky uzivam antikoncepciu Karlhleight. Niekolkokrat v priebehu tohto roku sa mi stalo, ze som zacala bolestivejsie spinit az slabsie krvacat pocas uzivania aktivnych tabliet. Vysledky mam v poriadku, aj cytologiu, vytery a ultrazvuk. Na krcku mi bolo najdene ektropium, ale ziadny zapal ani bakterie sa nepotvrdili. Toto slabsie krvacanie trva od 2-3 dni do tyzdna a potom prestane. Neprichadza pravidelne v rovnaky cas, tak kazdy 2-3. mesiac. Vzdy, ked navstivim gynekologa, vsetko je podla neho v poriadku. Preto sa chcem spytat, moze byt pricinou samotna antikoncepcia, ze si telo na nu zvyklo alebo prestala vyhovovat, kedze doteraz som nikdy nemala problemy? Placebo tyzden si skracujem na 5 tabletiek, moze to mat nejako dopad? A taktiez sa mi zoparkrat stalo, ze som musela uzit dvojnasobnu davku aktivnych tabliet, lebo som mala zaludocne tazkosti a hnacky. Dakujem za info

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takéto špinenie naozaj býva z atrofie sliznice pri dlhodobom užívaní antikoncepcie, nie je to nič nebezpečné, ak Vás to obťažuje, možno zvážiť zmenu liečiva.

  • Špinenie počas ovulácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcela by som sa spýtať či je normálne špiniť počas ovulácie - mám hnedý výtok s kúskami zrazenín a miestami je dosť silný.. niekedy je aj sýto červený ako pri normálnej menštruácií. U gynekologičky som bola pred vyše pól rokom kde výsledky boli v poriadku tak neviem či sa tam objednať znova alebo je to ok, prípadne ako to zlepšiť. Vďaka