Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tehotenstvo

    , Autor: Erinuska

    Dobry den robila som si vcera test a vysledok ukazal dve silne ciarky zaciatok poslednej menstrulacie bol 3.4 a koniec 9.4 v akom tizdni priblizne mozem bit ?

Podobné otázky

  • Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Tinssint

    Dobrý večer,

    19.6 som podstúpila kyret, nasledujúci deň 20.6 laparoskopicku operáciu, kde bolo zistené tubárne tehotenstvo a následne odstránení vajcovod aj s plodom. Preto by som sa chcela opýtať koľko po operácii by sme sa mohli začať snažiť o bábätko ak sa cítim dobre a nemám už žiadne ťažkosti a ani nekrvácam? Ďakujem. Prajem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na našej klinike riešime mimomaternicové tehotenstvo skoro vždy liekmi, operujeme iba keď si to pacientka praje, alebo vo vysoko akútnych prípadoch.
    Vo Vašom prípade je limitujúci faktor ten kyret, bolo by dobré počkať jeden - dva mesiace, aby sa zhojila sliznica maternice.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Simminkaa

    Dobrý deň, zistila som,že som tehotná po 7 mesiacoch akútnej sekcii. Je možné, že som v nejakom 4-5 týždni, k svojmu gynekológovi som objednaná až o 2 týždne. Začala som mať v podbrušku také bolesti ako pri prechladnutí, také slabunké kŕče, nekrvácam ani ma nepáli pri cikaní. Mám sa obávať niečoho, mám vyhľadať lekára ešte skôr alebo nemám panikáriť a je to bežné.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte bolesti je vhodné vyšetrenie čo najskôr. Je chyba, že Vás nepoučili o antikoncepcii po cisárskom reze, odporúča sa rok počkať, aby sa dobre zhojila maternica. Antikoncepcia sa dá užívať aj pri dojčení.

  • Mandľové kamene a tehotenstvo

    , Autor: GabiBan

    Dobrý deň. Chcem sa opýtať že od marca mam problém z mandľovými kameňmi. Momentálne som v 17tt. Hrozí mi pre nich niečo? Môže to nejak uškodiť plodu? Ďakujem

  • Hcg stúpa na sone nič nevidno

    , Autor: Tinssint

    Dobrý večer,

    mala sim pravidelný cyklus, ktorý sa pred troma mesiacmi začal predlžovať na 35 dni. 6.6 som si robila test, pretože mi meškala menstruacia 9 dni, vyšiel pozitívny aj doktorka potvrdila tehotenstvo z krvi, kedže na sone nebolo nič vidieť. Dnes 18.6 som bola na pohotovosti s miernym špinením, doktorka mi robila sono no v maternici ani mimo nej nebolo nič vidieť, zobrala mi krv a výsledok vyšiel vyše 2400 môže iste ešte stále o tehotenstvo alebo je to niečo vážnejšie? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    jedná sa o tzv. PUL - tehotenstvo neznámej lokalizácie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o mimomaternicovú graviditu, ktorú nie je vidno na UZV.
    Odporúčam expertný ultrazvuk, prípadne liečbu. Na našej klinike toto riešime pomocou liekov.

  • Mimomaternicove tehotenstvo

    , Autor: zuZka_Bl

    Dobry den ,prosim vas o radu.
    Moja kamaratka bola u doktora po dvoch dnoch meskania menstruacie ,lebo jej vysiel pozitivny test .Ma dhsiu dobu diagnostikovanu endometriozu
    Pri sone doktor zatial nic nevidel iba daku tekutinu a povedal ,ze to bude pravdepodobne mimomaternicove tehotenstvo.
    Prosim vas existuje aj daka ina moznost a pricina tej tekutiny ?
    Dakujem
    Prajem pekny deň

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    závisí na hladine hormonu HCG a na ostatnom náleze na ultrazvuku. Tekutina v dutine brušnej môže byť spôsobená aj inými príčinanmi, ale ak je vyslovené podozrenie na mimomaternicovú graviditu, je potrebné stav riešiť.