Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Kŕče a hnačka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, začínam 17tt kontrola pred necelým týždňom všetko ok. Avšak posledné tri dni ma začali v noci budiť kŕče v bruchu ..nie dole v podbrušku ale v bruchu po bokoch ..včera sa už pridala aj hnačka ktorá po niekoľkých razoch prešla , kŕče prešli tiež , avšak mám stále veľmi citlivé a bolestivé brucho , moje čreva vydávajú zvuky jedna radosť ..mám mať dôvod na obavu a ísť doktorovi alebo to neohrozuje bábätko ? Dosť som teraz dvíhala 7 kg krstňa , a zľakla som sa , či je to z toho alebo je to proste nejaká viróza ..ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vyzerá že ste prekonala nejakú gastroenteritídu, čo je pomerne bežné infekčné ochorenie. Ak ste už v poriadku a nekrvácate, nie je potrebné vyšetrenie u gynekológa, stačí kontrola v poradni.

Podobné otázky

  • krce a hnacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som uz v 39 tt. Doktor mi povedal ze to vobec nevyzera, zeby som mala za 2 tyzdne rodit, ze som este zavreta a neciti hlavicku... a posledne 3 dni mam krce v bruchu a hnacky. Doteraz som nemala ziadny problem. Je to nejaky priznak niecoho?Neviem co to moze byt. Mam drzat dietu alebo ist k lekarovi? Prosim, poradte mi. Dakujem vam velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nemáte horúčku, tak stačí iba držať diétu (ryža, čaj, zemiaky). Ak by ste mala aj horúčku, tak je vhodná kontrola na infekčnom oddelení.