Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • krce a hnacka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, som uz v 39 tt. Doktor mi povedal ze to vobec nevyzera, zeby som mala za 2 tyzdne rodit, ze som este zavreta a neciti hlavicku... a posledne 3 dni mam krce v bruchu a hnacky. Doteraz som nemala ziadny problem. Je to nejaky priznak niecoho?Neviem co to moze byt. Mam drzat dietu alebo ist k lekarovi? Prosim, poradte mi. Dakujem vam velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak nemáte horúčku, tak stačí iba držať diétu (ryža, čaj, zemiaky). Ak by ste mala aj horúčku, tak je vhodná kontrola na infekčnom oddelení.

Podobné otázky

  • Kŕče a hnačka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, začínam 17tt kontrola pred necelým týždňom všetko ok. Avšak posledné tri dni ma začali v noci budiť kŕče v bruchu ..nie dole v podbrušku ale v bruchu po bokoch ..včera sa už pridala aj hnačka ktorá po niekoľkých razoch prešla , kŕče prešli tiež , avšak mám stále veľmi citlivé a bolestivé brucho , moje čreva vydávajú zvuky jedna radosť ..mám mať dôvod na obavu a ísť doktorovi alebo to neohrozuje bábätko ? Dosť som teraz dvíhala 7 kg krstňa , a zľakla som sa , či je to z toho alebo je to proste nejaká viróza ..ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vyzerá že ste prekonala nejakú gastroenteritídu, čo je pomerne bežné infekčné ochorenie. Ak ste už v poriadku a nekrvácate, nie je potrebné vyšetrenie u gynekológa, stačí kontrola v poradni.