Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Herpes ???

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem,už 3t sa trápim s bolesťami vo vagíne,s výtokom,kolpitidou a vo vnútri sa mi urobili akoby malé hnisavé vyrážky furinkuly,pri močení je to extrémna bolesť,neviem poriadne chodiť sedieť ani spať.Na začiatku augusta mi bol mojou gynekologickou diagnostikovany zapal krčka,vybrala som 2druhy antibiotík všetky kultivácie boli negatívne aj na sex.prenosne choroby.Moja gynekológicka má dovolenku takže za tento čas som už bola u 5ich rôznych gynekológov,dvaja posledný z nich má začali liečiť na herpes genitalis,liečba mi nezaberá,dala som si urobiť odber krvi na protilátky a aj na akútny infekt,čiže IGg a IGm oba herpesy vyšli negatívne.je možné že by som herpes mala tam dole aj keď v krvi je negatívny?Mám sa stále horšie,prosím Vás dokážete mi pomôcť a poradiť? Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    protilátky sa začnú tvoriť si istým odstupom, preto je možné, že ich máte negatívne a dokonca si myslím, podľa toho čo píšete, že to na herpes genitalis vyzerá. Bolo by dobré spraviť ster priamo na PCR vírusu herpes 1 a 2, predpokladám, že bude pozitívny.