Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mykóza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Už tretí deň ma trápi svrbenie pošvy ku ktorému sa pridal aj výtok.Ale nie je taký ako by mal byť pri mykóze.Je to skôr priesvitná tekutina v ktorej sa nachádzajú maličké biele hrudky,ako keby útržky kože.Neviem ,čo by to mohlo byť a nikde neviem nájsť informácie o takomto "výtoku" .Je to predsa len mykóza?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

Podobné otázky

  • Mykoza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    dnes som bola u svojho gynekologa a predpisal mi Candibene vaginalne tabletky na liecbu mojej mykozy. Nemal by sa preliecit aj moj partner, nemoze to potom na mna znovu nejako preniest? Moj doktor hovoril, ze to nie je potrebne ale aj tak mam pochybnosti. Pri nasom poslednom pohlavnom styku to aj jeho trocha bolelo, tak neviem... A ak by sa mal preliecit tak cim? Dakujem pekne za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    mykoza sa pohlavným stykom neprenáša a liečba partnera nie je potrebná. Ak však má partner príznaky, kúpte si canesten vaginálny krém a može sa tým preliečiť.

  • zase mykoza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Už veľa rokov mám problémy s neustálymi zápalmi pošvy, kultivácie mi vychádzaju negatívne. Vyskúšala som, čo tu v tejto poradni odporúčate pacientkám s takýmito problémami. Dávala som si Canesten tabletku 18 dní a hned potom som začala s Lactovagom. Súčasne už 2 mesiace držím protikvasinkovú dietu a užívam probiotiká Super Dophilus.Beriem antikoncepciu 4 roky. Kým som si dávala Canesten, všetko bolo OK, žiadny výtok, ale ked som si začala dávať Lactovag, začala som mať hustý biely výtok. Občas pociťujem štípanie, ale to ustupi, ked sa umyjem.Počas celej liečby Canestenom som nemala styk, mala som ho na 6.deň užívania Lactovagu( s kondomom). Styk bol však na začiatku bolestivý( vlhká som bola dosť), neskor už nie a v ten večer bolo bolestivé aj zavádzanie Lactovagu, mala som to tam dole červené, ale do rána sa to upokojilo. Je možné, že mám znova mykózu? A ako mám ďalej postupovať v liečbe? Za odpoveď ďakujem.

  • mykoza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan Doktor,
    Ked som mala 20r.,moj sexualny partner mal 50r. a v tom case sa zacali m oje problemy najskor palenim,svrbenim,vytokom a malymi pupacikmi ako herpes na intimnych miestach,nemohla som sa ani vymocit,normalne umyt,sadnut si...teraz sa mi to vyhodi parkrat za rok a uz to tak neboli,len citim trpnutie v jednej nohe,alebo v ruke ked to ma dojst a potom to len svrbi.Je to mykoza?Mam to uz 7 rokov.Na zaciatkkoch som sa liecila vsetkym moznym a teraz som sa rozhodla znovu,tak aj ked to teraz nemam,dala som si Lactovag cipky len tak.Trapi ma viac to,ze som to preniesla na mojho priatela.Ako to uplne odstranit?Dala som mu krem Canesten a mydlo Nivea na intimnu hygienu.
    Vdaka,
    Pekny den!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nie je to mykoza je to zrejme herpes genitalis, nedá sa to odstrániť, budete to mať celý život. Príznaky sa dajú zmierniť celkovým podaním Herpesinu alebo Zoviraxu v tabletách.

  • mykóza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den p. doktor

    Mám jeden problem, už týždeň ma trápi mykóza. od gynekologicky som mala predpisany MACMIROR ktory mi troska pomoholale po dobratí sa mi vrátili problémy späť. Teraz mam dalšie antimykotika a sama neviem čo je to tá správna volba. Mala som aj pozitívne vysledky moča ( vyšetrenie moča mi dal spraviť obvodný lekár ) a to hnis na tri +++, PH 6,0, bielkoviny stopy a 26 - 28 leukocytov
    Obvodný lekár si najskôr myslel, že to je zápal. moč. mechúra no nakoklko som nemala pichanie, palenie a rezanie pri mocení . antibiotika mi nedal a povedal, že to mám gynekologický problém a má mi to gynekologička preliečiť. Lenže mykózu podľa nej už nemám ( mala som cytologické vyšetrenie - prítomnosť candida albicans )som preliečená. Problémy mi stále pretrvávajú tak mi prosím poradte ako to mám dalej riešiť. Mozno by mi tie antibiotiká pomhli, ale neviem....

    Dakujem za radu

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    nepíšete aké máte problémy. Ak je to výtok a pálenie, tak si kúpte Canesten vaginálny krém (6 aplikátorov) a preliečte sa, potom si dajte denne 1 Lactovag.

  • chronicka mykoza?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor. Kedysi som mala mykozu tak max. trikrat do roka, posledne styri mesiace mam vzdy velke problemy (silne svrbenie, mierny vytok) tak dva tyzdne pred cyklom. Gynekologicka vsak nikdy neriesila pricinu, nema zaujem riesit to. Odporucali by sme mi imunologicke vysetrenie? Ako s tym bojovat? Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    noste iba balvnenú spodnú bielizeň, jedzte veľa jogurtov, nejedzte sladké, používajte intímne mydlo.
    Kúpte si Canesten 2 balenia krému, obe využívajte
    (aspoň 14 dní), potom si kúpte Lactovag a berte ho dlhodobo na posilnenie imunity pošvy.