Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dobrý deň

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa vás opýtať na názor...Prví deň poslednej menštruácie bol 16.12.10 od vtedy už žiadna nebola ani špinenie,urobila som si 3 tehotenské testy boli negatývne,išla som ku svojej ginekologičke aby ma vyšetrila,keď ma začala vyšetrovať tak vravela ,že to vypadá na tehotenstvo ale keď mi spravila sono tak povedale že tam nič nevidí a še vaječniky su v poriatku,zobrala mi krv a na druhi den mi volala že v krvi sa nič nenašlo,že niesom tehotná,a dala mi liek dufastol...........a ešte ked som od nej odchadzala tak mi sestrička pichla injekciu na vyvolanie menštruácie..........ale mne sa to všetko nejako nezdá....mohla som mať mimo maternicové tehotenstvo? a kedy mi má prisť menštruácia?nemam žiadny pocit ani naznaky ,že bi som mala menštruovat a injekciu mi pichali pred 6 dnami 3.2.11.do kolkych dnoch by mi mala prist menštruacia? a čo mam robit ak nepride............ja eviem na čom som.Som s toho nervozna.Ďakujem za odpovede.Katka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak máte negatívny test z moči aj krvi, tak nie ste tehotná ani mimomaternicovo. Menštruácia by sa mala dostavi´t do 14 dní od podania injekcie.

Podobné otázky

  • Veľa výtoku po kyrete

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prájem, chcem sa spýtať či je to normálne alebo mám ísť u gynekológa som 3 týždne po kyrete mala som mimomaternicove tehotenstvo bol mi odobraty ľavý vajcovod laparoskopicky, ale mám veľa výtoku žltobiely bez zapachu , aj na pošve sa mi spravila vyrážka veľmi bolestivá , aj často chodím na WC na malu prosím vás môže to byť niečo vážne ?
    Ďakujem pekne za odpoveď

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    popísané známky sú príznakom infekcie, možno aj močovej infekcie, bolo by dobré navštíviť gynekológa, infekcia môže súvisiesť aj s kyretážou.

  • Opuchnuté nohy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem ako som vám už písala že mám zápal močových ciest ale teraz mi Opuchly nohy prosím vás je to normálne? Mám ich trocha ako keby ťažké a bolia ma horne kostí beriem biseptol ďakujem a pekný deň

  • Gynekologia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím mám otázku, som po serklazy a začalo ma bolieť hore v ľavo buď niečo s vezmy,alebo neviem dosť veľká bolesť až do kŕča pri cikani tak že ani chodiť sa neda , bola som na kontrolu všetko bolo Ok,a aj s mocom, ešte ma napáda zápcha lebo nejde ľahko stolica ide ťažšie ,neviete poradiť čo to môže byt ?? Nejaku radu , už som zúfalá stoho dakujem .

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    takáto bolesť môže mať viacero príčin, aj obličky a močovody, aj zápcha, ale aj od chrbtice. Bez vyšetrenia sa nedá presne určiť príčina. Skúste niečo spraviť so zápchou, dajte si viac vlákniny v strave a pite veľa tekutín. Dobré sú pravidelné prechádzky.

  • Mycoplazmy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan profesor, chcem sa opytat na prenos mycomplazmy. Ja aj partner sme mali v juli negativne vysledky. Asi pol roka sa neviem zbavit e colli, pocas uzivani ATB bol vysledok negativny po dalsich troch tyzdnoch pozitivny no pridruzila sa aj mycoplazma. No a pochybnosti su na svete. Viete mi to nejako oddovodnit? Prezrela som celu kartu a nikdy v minulosti som nemala problem s mycoplazmou a ani e colli. Moje pohlavny zivot sa zmenil len v tom, ze mam uz skoto rokk noveho partnera. A kedze riesime IVF, bez preliecenia a negativnych vysledkov sa nepohneme dalej. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    E. colli je úplne normálnou súčasťou pošvovej flory a nerobí žiadne problémy, nemá sa liečiť. Podávané antibiotiká rozbijú imunitu pošvy a spôsobia premnoženie všetkého možného, čo tam mohlo byť v malom množstve.
    Je chyba takéto podávanie antibiotík, pretože však niektoré IVF trvajú na liečbe mycoplazmy, zrejme Vám dajú ďalšie ATB. Určite si nedajte potom robit kultiváciu a dávajte si dlhodobo probiotiká aby ste napravila škody spôsobené antibiotickou liečbou.

  • močové cesty

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem pan doktor mám zápal močových ciest beriem Biseptol 400 každé 12hod po dva tabletky chcela by som sa spýtať že vy môžme brať aj GYNIMUN INTIM CARE vaginálne kapsuly ďakujem pekný deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hoci Biseptol nezvykne narušiť prirodzenú pošvovú floru, určite Vám vaginálne probiotiká a prebiotiká odporúčam pri močovej infekcii.