Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • vytok cely život?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den!
    Chcem sa Vás spýtať či je to normálne,že mám výtok takmer stále,dakedy menej inokedy viac,ale pocit sucha už dávno nepoznám,je mi to nepríjemné,ale lekár mi povedal,že tak ako má niekto stále nádchu tak ja mám ten výtok.Mám sa s tým naozaj zmieriť?povedal mi že mám byť rada,lebo opačný problém teda suchosť je vraj oveľa horší.
    okrem toho mávam často mykozu,liečim sa u imunologa pretože mi zistil zníženú
    imunitu užívam tabl.IMUNOR.môžem používať canesten čípky alebo vnútorný krém canesten opakovane?vždy sa mi po nom na čas uľaví,ale aj ked nemám mykozu vytok mám stále,cytologia bola v poriadku,žiadne iné vyšetrenia mi lekár urobiť nechcel,je to v poriadku?
    užívam lacto cand tabletky,na radu imunologa sa snažím neprehanat to s hygienou,iné problémy ani nemám,som 2 roky po druhom pôrode a odvtedy ma otravuje tento nadmerný výtok ani vysadenie antikoncepcie nepomohlo,je to naozaj v poriadku?
    DAKUJEM PEKNE!

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    je pravdepodobné, že máte poruchu pošvovej flóry.
    Doporučujem kúpiť si dve balenia krému Canesten a obe využívať poctivo a potom pošvové čípky lactovag a využívať ich. Malo by to obnoviť normálnu pošvovú floru a vyýtok by mohol ustať.