Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • streptokok-jana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dakujem za vasu odpoved..,ale musim reagovat..
    streptokok mi bol diagn. podla steru, nic ine nevyslo. Tato bolest je zospodu asi ako "modrina" a po niekolkych dnoch sa prida palenie a svrbenie. Ine bolesti nemam. Naposledy som dobrala 6 vag.tabliet macmiror 500 a mast clotrimazolum 10mg. Tie jedine tablety mi pocas uzivania pomozu. Teraz som ich dobrala a opat citim, ze sa to opat vracia. Nikdy predtym som gyn.problemy nemala, len asi bezny biely vytok, ktory mi ziadne problemy nesposoboval, chodila som pravidelne na prev.prehliadky a vysledky som mala vzdy v poriadku..prosim vas skuste mi pomoct..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    existuje niekoľko mikroorganizmov sposobujúcich zápal a nedajú sa na stere zistiť (napríklad: trichomonas vaginalis, chlamýdia trachomatis, neisseria gonorrhoe, herpes simplex typ I a II atď) preto normálny gynekológ stery neberie (respektíve berie pri určitých špeciálnych príležitostiach). Liečime pacientova a nie výsledky sterov, streptokok v tom bol nevinne.
    Takže doležité je poriadne vyšetrenie, najlepšie natívny preparát na sklíčko pod mikroskopom, odbery z krčka maternice. Ak Vám pomohol macmiror mohlo ísť aj o trichomonázu, ktorú Vám potom vrátil partner. Ale bez vyšetrenia naozaj neporadím.

Podobné otázky

  • rada3

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň...
    prepáčte p.dr.odpísal ste mi na predmet pod názvom rada a rada2..,
    Naša komunikácia začala s predmetom streptokok na str.5 a neskôr streptokok-jana na str.4.
    A moja ďalšia otázka bola z predmetu rada2,kde ste mi odpísal, že ide o chronickú mykózu a aby som dlhodobo používala masť clotrimazolum..a ja sa Vás pýtam, čo znamená dlhodobo.,ten čas si určím sama?? A či je možné mať pohlavný styk s manželom,lebo sa bojím, aby som ho nenakazila. A či je vhodné v tomto čase navštevovať solárium.
    Veľmi pekne ďakujem..