Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,511 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Candibene

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer pan doktor. Chcela by som Vas poprosit o jednu radu. Po pouziti vaginalnej tablety Candibene 100, je mozny sex? Nie je tam nikde napisane ci mozeme mat styk po pouziti, alebo treba nejaky cas pockat. Vopred pekne dakujem za odpoved. Pekny vecer. Narcis.

Podobné otázky

  • Candibene v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás, od začiatku tehotenstva ma trápi mykoza, svrbenie, pálenie, výtok. Používala som sem-tam Canesten krém na zmiernenie. Dúfam, že je to v poriadku. Z výteru mi bola zistená kvasinka - Candida. Som v 12. týždeni a lekár mi predpísal Candibene 100 mg, 6 tabliet. Je to bezpečné? Čítala som v letáku, že v 1. trimestri sa tento liek nesmie užívať. Ďakujem za odpoveď.

  • Liečba výtoku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, kvôli vagiálnemu výtoku mi lekár predpísal Diflucan 150mg 1 kapsulu a Candibene 200mg 3 tablety. Diflucan som užila 10. cyklu a Candibene vkladám 10. 11. a 12. deň cyklu. Môžeme sa v tomto cykle s partnerom snažiť o bábo, napriek liekom, ak by ovulácia mala prebehnúť 15 deň cyklu? Ďakujem za odpoveď.

  • Candibene 100mg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať vybrala som 3 tablety candibene 100mg som 40tt. Vcera sme mali s priatelom sex. Myslíte ze by mal pre istotu pouzívať masť canesten aby to pre istotu nedostal odomňa ? Príznaky mám už mierne.. alebo sa tým preliečil aj on ak sme mali pohlavný styk ? Myslíte že sa mu neobjavia kvasinky ?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    na to je ťažko odpovedať, mykoza sa nepovažuje za pohlavne prenosnú nákazu. Netreba preventívnu liečbu, iba ak by sa objavili nejaké príznaky.

  • Opakovaná mykoza

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor. Chcem Vás požiadať o radu,aj keď viem,že by bolo vhodné ísť na vyšetrenie. Ale skúsim. Trápia ma opakovane mykozi ,pred štyrmi rokmi som počas tehotenstva s nimi bojovala skoro každý mesiac takže tehotenstvo na ktoré som sa tak tešila bolo veľmi nepríjemné. Pani Dr mi dávala všetko možné ale vždy sa mi vrátila. Momentálne mám nového dr a ten mi povedal na to ,že sú ženy ktoré to majú často a ženy ktoré vôbec. A keď mi pomáha volne dostupný liek tak sa mam preliecit. Lenže mňa to už nebaví,teraz sa mi to vrátilo po mesiaci. Používam klotrimazol 200 a candibene masť. Na chvíľku pomôže. Brala som aj candistop od augusta a myslela som ,že už bude dobre ale stále sa to objaví. Moje problémy sú také, že mi akoby opuchne všetko dole a boli a mam taky vodnatý výtok. Kúpila so si candivac je to 3 mesačná kura ale este som nezačala. Viete mi prosím poradiť čo by mi mohlo dlhodobejšie pomôcť? Ešte ma napadlo,ci to nemôže byť aj niečo so stolicou,niaky bacil alebo co v črevách alebo ja už neviem. Ako postupovať a co ešte vyskúšať. Ďakujem za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak sa Vám po liečbe uľaví, ale potom sa problémy vrátia, tak je liečba účinná a dochádza k reinfekcií.
    Kúpte si Jenamazol 2 balenia a preliečte sa aspoň 14 dní, potom si dlhodobo dávajte vaginálne probiotiká. Dobré je nosiť bavlnenú bielizeň, nejesť a nepiť sladké, poučívať intímne mydlo s kyslím pH, jesť živé jogurty. Stav by sa mal postupne zlepšova´t, ale budte trpezlivá.

  • Mykoplazma a trhlinky aj po antibiotikách

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mala som som svrbenie v posve,tak som pouzivala canesten a candibene (kym som sa dostala na rad k lekárovi) Zistili mi pozitivne mykoplazmy a predpisali mi gynoflor, polgynax, fungicidin a este jedny peroralne antimykotika (take male modre balene po 3 ks v krabicke) a tie som mala 3 krabicky...vsetko som poctivo uzivala a gyoflor a fungicidin este uzivam. Pocas uzivania sa mi vsak vytvorila prasklinka na posve a vobec netusim z coho by som to mala, po pohavnom styku pocitujem palenie a bolest.Vysetreny bol aj partner a u neho bolo vetko negativne. Moze to byt aj antikoncepciou? Uzivam Dienorrete. Je potrebne ist opat na vysetrenie, ked som bola ani nie ped mesiacom cely mesiac a napchavam nejakym liekmi a natieram mastickami?
    Viete mi prosim Vas poradit, lebo kym sa dostanem na rad k lekarovi,tak to zase potrva. Vdaka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ani sa nedivím, že sa urobila prasklinka na pošve po takej dávke zbytočřných liekov. Mykopalzmy sa fungicidínom polygynaxom ani perorálnymi antimykotikami nieliečia, ak nemáte poroblémy tak to neriešte. Kúpte si Lactovag aspoň 2 balenia a dlhodobo si reštaurujte zničenú imunitu pošvy.