Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mykoplazma a trhlinky aj po antibiotikách

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, mala som som svrbenie v posve,tak som pouzivala canesten a candibene (kym som sa dostala na rad k lekárovi) Zistili mi pozitivne mykoplazmy a predpisali mi gynoflor, polgynax, fungicidin a este jedny peroralne antimykotika (take male modre balene po 3 ks v krabicke) a tie som mala 3 krabicky...vsetko som poctivo uzivala a gyoflor a fungicidin este uzivam. Pocas uzivania sa mi vsak vytvorila prasklinka na posve a vobec netusim z coho by som to mala, po pohavnom styku pocitujem palenie a bolest.Vysetreny bol aj partner a u neho bolo vetko negativne. Moze to byt aj antikoncepciou? Uzivam Dienorrete. Je potrebne ist opat na vysetrenie, ked som bola ani nie ped mesiacom cely mesiac a napchavam nejakym liekmi a natieram mastickami?
    Viete mi prosim Vas poradit, lebo kym sa dostanem na rad k lekarovi,tak to zase potrva. Vdaka

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ani sa nedivím, že sa urobila prasklinka na pošve po takej dávke zbytočřných liekov. Mykopalzmy sa fungicidínom polygynaxom ani perorálnymi antimykotikami nieliečia, ak nemáte poroblémy tak to neriešte. Kúpte si Lactovag aspoň 2 balenia a dlhodobo si reštaurujte zničenú imunitu pošvy.