Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dienorette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Začala som užívať antikoncepciu 2.10 v prvý deň menštruácie avšak cela táto menstruacia bola taká slabá (mávala som vždy extremne silnú) . Neviem či hneď prvá tabletka mohla mat vplyv. Táto menstruacia trvala 5dni . Po dvoch týždňoch užívania som dostala opäť menštruáciu (brala som aj antibiotiká) a v letáčiku je , že pokračovať v užívaní. Zostava mi pár tabletiek a neviem či mat aj tu 7dnovu pauzu alebo pokračovať . Menstruacia stále trvá. Ďakujem veľmi pekne za odpoved :)

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pokračujte v užívaní podľa návodu, prvé tri mesiace sa môže vyskytnúť rôzne krvácanie a hlavne ak sa k tomu užívajú aj antibiotiká. Stav sa upraví, ale tento mesiac nie ste ešte 100% chránená, kvôli tým antibiotikám.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia Dienorette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, začala som užívať antikoncepciu Dienorette už minulý mesiac, po prvej tabletke som v noci trikrát zvracala, potom sa mi ešte párkrát stalo že som o niekoľko hodín neskôr po užití tabletky zvracala. Brala som to normálne keďže je to moja prvá antikoncepcia. Lenže už som začala užívať druhý blister a zvracala som znovu, tabletku som užila o 15:00 ako bežne a zvracala som o 6 hodín neskôr. Chcela som sa opýtať či je to normálne alebo mám kontaktovať svoju gynekologičku?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    ak naozaj zvraciate v dôsledku užitia antikoncepcie, je vhodné skontaktovat lekárku a zmeniť lieky, prípadne dať inú aplikačnú formu. Avšak osobne som sa s tým nestretol.

  • CIPROLON A ANTIKONCEPCIA

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať či antibiotikum Ciprolon znižuje účinok antikoncepcie Dienorette. Ďakujem.

  • LIEK CIPROLON A HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím Vás chcela by som sa spýtať či antibiotikum CIPROLON ovplyvňuje účinok antikoncepcie Dienorette. Ďakujem.

  • antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, brala som antikoncepciu Dienorette, ktorá mi najviac vyhovovala až na jeden problém že sa mi občas veľmi zvýšil krvný tlak. Avšak sú aj prípravky s rovnakým obsahom hormónov ako Aidee, Jeanine, Mistra. Je možné že aj tieto by spôsobovali rovnaký vedľajší účinok?

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    vysoký tlak nie je kontraindikácia antikoncepcie. Bolo by dobré zapátrať po príčinách a prípadne nasadiť liečbu. Existujú aj tablety, ktoré majú potenciáln znížiť krvný tlak, lebo obsahujú látky s miernym močopudným účinkom. Osobne by som lieky nemenil, ak sa Vám podarí zastabilizovať krvný tlak, ak by stále bol vyšší, je možné zmeniť liečbu.

  • Antibiotika a HAK

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, chcela by som sa opýtať,užívam HAK Dienorette, počas 7-dňovej pauzy som zacala užívať antibiotika Azitrox, dobrala som ich v nedeľu a nový blister antikoncepcie mam začať uzivat v stredu, taktiež počas tejto 7-dňovej pauzy mi boli podávané kalciove injekcie, preto by som sa chcela informovat či je potrebné sa počas styku chrániť a či tieto lieky môžu znížiť účinok antikoncepcie.
    Ďakujem