Vaše príbehy: Chcel dieťa, napokon som s ním zostala SAMA

DADA | 10. júl 2020
Syna vychovávam sama

Pred oltárom a zodpovednosťou radšej utiekol.

S partnerom sme sa po 6 rokoch vzťahu rozhodli pokúsiť sa o dieťatko. Boli sme čerstvo zasnúbení a neplánovali sme veľkú svadbu, takže ani moje prípadné tehotenstvo by nebol problém.

Po šiestich rokoch vzťahu sme zatúžili po dieťati

Po 1,5 roku márneho snaženia som nás objednala na kliniku, aby sme zistili, či a v čom je problém. Už som s bábätkom ani nerátala. Ale osud to zariadil tak, že v polovičke januára som otehotnela a tak som naše vyšetrenie plánované na február celá šťastná zrušila.

Nevedela som sa dočkať kým to oznámim partnerovi a tak som si na to vyhradila voľný víkend a celá natešená mu oznámila šťastnú novinku. Na moje prekvapenie sa však chlap tváril zarazene, ako sám povedal - už nerátal s tým, že by sme vôbec dieťatko mohli mať a aj návštevu kliniky odsúhlasil len kvôli mne.

Asi som zle pochopila jeho narážky, kedy už KONEČNE budeme mať plánované dieťatko. Následne sa so spravou aspoň naoko vyrovnal a plánovali sme ďalšie kroky.

Pred oltárom a zodpovednosťou radšej utiekol

Keď prešiel prvý trimester, chcela som naplánovať malinkú svadbu so svedkami ako sme aj mali v pláne, aby bolo všetko “na poriadku”, ako sa patrí. A tu prišlo ďalšie veľké sklamanie, partner sobáš jednoducho zásadne odmietol. Opäť to bol pre mňa veľký šok, keďže to bol on, kto mi kľačal pri nohách s prsteňom a žiadosťou o ruku a zrazu uteká?

Pre svoje bábätko som chcela len to najlepšie a teda, aby sa narodilo do kompletnej rodiny. Pochybovala som však o láske môjho partnera a jeho záujmu o dieťatko. Toto celé viedlo k tomu, že jedného dňa ma čakal doma so zabalenými taškami a len mi sucho oznámil, že sa necíti na taký záväzok a odchádza do prenajatého bytu.

vychovávam syna sama

Mám syna a vychovávam ho sama

Takže som zostala sama v 4 -izbovom byte, ktorý len ťažko splatím z môjho platu a materskej. Nuž, tak som vo 8 - mom mesiaci musela riešiť sťahovanie, nákup všetkých vecí pre bábätko a zároveň prekonávať obavy z pôrodu.

Avšak, prežila som to bez ujmy a teraz sa už teším zo svojho krásneho synčeka, zvládame to spolu bravúrne a mám radosť z každého jedného dňa. 

Môj bývalý partner  a otec videl synčeka 2x,  pričom ho na stretnutí ho len v tichosti obdivoval a prezeral spoločné črty.

Neľutujem moje rozhodnutie mať bábätko a som tá najšťastnejšia mamina na svete, i keď nahrádzať oboch rodičov bude čím ďalej ťažšie. 

Pozdravujem všetky ostatné mamičky a držím palce. Každá z nás - vás to zvládne, lebo tie malé radosti stoja za všetku námahu.

Dada

Máte aj svoj životný príbeh? Vychovávate dieťa/deti sama? Chcete ostatné mamy inšpirovať a podeliť sa o svoje skúsenosti? Napíšte nám na: koscelnikova@orbisin.sk

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: