Pomôžu pri otehotnení bylinky, Jonáš, čaje, tanec či iné netradičné metódy?

Redakcia | 21. október 2019
Pomôžu pri otehotnení bylinky, Jonáš, čaje, tanec  či iné netradičné metódy?

Pomohli vám pri otehotnení bylinky? Alebo ste sa riadili metódou Dr. Jonáša? Možno patríte k žienkam, ktorým učarovali brušné tance a aj vďaka nim vám teraz po byte behá malý zbojník či princezná...

V túžbe po dieťati siahajú mnohé páry skutočne po všetkom možnom i nemožnom. Ak zlyháva klasická medicína, prípadne aj pokusy umelého oplodnenia, je tu ešte tretia (pre niekoho prvá) možnosť: vyskúšať trochu netradičné metódy.  

Bylinky, čajíčky na plodnosť

Uškodiť nemôžu (teda by nemali) a pomôcť môžu. Tak prečo ich neskúsiť? Ak nepatríte k totálnym odporcom liečby z prírody a chcete prilákať bociana, skúste siahnuť po jednej z týchto najviac „ospevovaných“ byliniek. PS: Určite však nečakajte výsledok do týždňa/mesiaca...

Vitex jahňací

Táto bylinka je určená pre ženy, u ktorých boli diagnostikované poruchy vaječníkov, znížená tvorba hormónu prolaktínu alebo majú problémy s predmenštruačným syndrómom (PMS). Ak vás však nebaví hľadať túto bylinku kdesi na lúke, môžete pokojne zájsť do lekárne, vitex je totiž súčasťou viacerých voľnopredajných liekov podporujúcich plodnosť. Apropo, v starovekom Grécku ho užívali ako afrodiaziakum. Možno vám pomôže aj v tomto smere... 

Alchemilka

Alchemilka je pre žienky s poruchou plodnosti bylinkou číslo 1. Prečo? Podporuje viaceré funkcie maternice, a tým vysoko zvyšuje šance na otehotnenie. Viacerí bylinkári odporúčajú ženám, ktoré chcú bábo, aby denne vypili aspoň šálku alchemilkového čaju. Má priaznivý vplyv na rast sliznice maternice, upravuje menštruačný cyklus atď.

Rebríček

Rebríček obsahuje látky s protizápalovým, upokojujúcim a regulačným účinkom. Zlepšuje prekrvenie ciev, no dôležitý je najmä preto, že pôsobí protizápalovo. Pôsobí protikŕčovo pri silnej menštruácii. Osvedčil sa nielen ako čaj, ale aj ako sedací kúpeľ.

Ľubovník bodkovaný

Ak máte z dlhodobej snahy o bábätko už depresiu, siahnite určite po čaji z ľubovníka. Je dokázané, že jeho užívanie napomáha pochmúrnym až depresívnym stavom. Okrem mnohostranného využitia v zdravotnej oblasti (napr. pri liečbe žalúdočných vredov, posilňuje imunitu, pôsobí antiviroticky...) sa osvedčil aj u žien trpiacich bolestivou menštruáciou.  

Vytancujte si bábo

Ako možný prostriedok na otehotnenie propagujú tiež mnohí brušný tanec. Je za tým uvoľnená psychika, alebo majú naozaj krúživé pohyby panvou niečo do seba? Pri tomto tanci sa aktivujú svaly a svalové partie brucha i podbruška, ktoré ženy v bežnom živote využívajú málo, no ich blokovanie môžu údajne stáť aj za neplodnosťou.

Pri brušnom tanci sa väčšina svalov panvového dna lepšie prekrvuje a svalstvo sa spevňuje. Preto sa účinky tohto tanca osvedčili aj pri spontánnych pôrodoch (hoci v prvom trimestri tehotenstva sa neodporúča).  

Metóda Dr. Jonáša

Má medzi snažilkami veľké zástupy priaznivcov i odporcov. V čom spočíva? Ide o astrologický výpočet, ktorý páru určí, kedy sú hviezdy naklonené otehotneniu. Jej zakladateľ Dr. Eugen Jonáš prízvukoval, že je to metóda pre zdravé páry. Takže páry, ktoré majú dokázaný zdravotný problém (či už zo strany muža alebo ženy) by po nej siahať veľmi nemali.

Doktor Jonáš vychádza vo svojej teórii zo spojenia ženy s Mesiacom, pričom argumentuje, že žena môže otehotnieť najmä vtedy, ak sa Slnko a Mesiac nachádzajú v takom postavení, aké boli v čase jej narodenia. Výpočet dní vhodných na otehotnenie si možno objednať na viacerých webových stránkach propagujúcich túto metódu, avšak žena musí poznať presné miesto, dátum a hodinu svojho narodenia.  

„Prstíková metóda“

Netušíte, o čom je reč? Princíp je v podstate jednoduchý.

Žena po pohlavnom styku ostane ležať na chrbte a sama prstami pomôže spermiám preniknúť hlbšie ku krčku maternice. A hoci by toho spermie mali byť schopné samé, u niektorých žien sa práve tento manuálny úkon osvedčil a ostali po ňom tehotné. Táto metóda zatiaľ nie je vedecky osvedčená, no sú ženy, ktoré za ňu „ručia“. Avšak či bola ona len tou poslednou kvapkou v mori, v množstve iných postupov a kúr, ktoré kvôli otehotneniu podstúpili, ťažko povedať...

Viaceré ženy však potvrdili, že „prstíková“ je obzvlášť vhodná u mužov, ktorých spermiogram vykázal nižšiu pohyblivosť spermií.  

Siahnite si na...

V českom kúpeľnom meste Františkovy Lázně je socha malého nahého chlapca s rybou, ku ktorému sa viaže legenda – ak sa žena dotkne palca ľavej nohy sochy, do roka otehotnie. Ktovie, čo je na tom pravdy... Isté však je, že aj inde na svete sú podobné sochy a ženy siahajú nielen po ich nohách (veď viete, kde aj... :) ). Koľké z nich vďaka tomu otehotneli, je ťažké zistiť, ALE za pokus to rozhodne stojí!  :)

Daniela:  „Vyskúšala som bylinky, cviky podľa Mojžíšovej, Jonáša...“

 „Prvé dve tehotenstvá sa skončili potratmi v 1. trimestri. Boli sme už zúfalí, ako každý v podobnej situácii. Tak sme sa vybrali za bylinkárkou. Táto milá pani mi poradila, ako si robiť obklady na podbruško, aby sa mi maternica čím skôr zregenerovala, aký čaj piť, aké vitamíny užívať. Cvičila som aj cviky podľa L. Mojžíšovej. Napísali sme aj doktorovi Jonášovi, ktorý nám vypočítal správny dátum plodenia. Vybrali sme sa do Prahy na Podolí na vyšetrenia, prešli sme sa po Karlovom moste, kde som pošúchala tabuľky a želala si len to jediné...

Po druhom potrate sme počkali asi dva cykly a skúsili sme to znovu. Na tehotenskom teste som si čoskoro po tretíkrát našla dve krásne vytúžene čiarky. Tehotenstvo nebolo bez problémov, komplikácie boli rôzneho druhu, nielen zdravotné. V nemocnici som si poležala viac ako 3 týždne. Našťastie, ako sa hovorí, do tretice všetko dobré a v postieľke nám spinká malý pokladík.

jonasova metoda

Mirka: „Kúpili sme psa, zmenili som životosprávu a pila čaje na podporu plodnosti“

"Vyskúšala som všetko možné i nemožné, bola som u veštice, podstúpila dvakrát umelé oplodnenie. A nič. Až keď sme sa s manželom rozhodli skúsiť úplne zmeniť svoju životosprávu a psychicky sa odbremeniť - kúpili sme si psa, podarilo sa. Dali sme si odborníkmi zostaviť správny stravovací režim, začali cvičiť, okrem toho užívali aj podporné vitamíny a pili bylinkové čaje na podporu plodnosti. Výsledok? O dva mesiace sa má narodiť naše vytúžené dievčatko. Už sa jej nevieme dočkať!"

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: