Ženské pasce sú nastražené alebo ako (ne)ušetríš na dovolenku

Marta Adamjaková | 25. máj 2022
Ženské pasce

Ženy, poznáme sa, hejže. Takže sa nebudeme baviť o nejakej čokoláde a káve navyše k nákupu. To ťa z biedy nevytrhne. A ešte budeš aj podráždená, takže ak chceš vážne ušetriť, zameraj sa na iné pasce. Dokonalejšie pasce. Na špeciálne ženské pasce.

Módny a skrášľovací priemysel nás má všetky pekne pod palcom. Pozná všetky naše slabosti, komplexy, sny, psychické zvraty, PMS aj bosorácke sklony. A pozná ich lepšie ako ty sama. Preto vyhráva. Preto prichádzaš o peniaze. Je pravda, že v takej drogérii sa žena cíti jak na terapii. Dakde jej dokonca ponúknu aj kávičku, dakde ju aj namaľujú zadarmo. A už to jede...

Toto (ne)musíš MAŤ

Podkladový krém, make-up, toner, tiene, štetce, farba na obočie, riasenka, riasy, linka, farba na líčka, farba na vlasy, púder, fixačný oný... Odličovač, čistiaci gél, vatové tampóny, hydratačný krém, krém proti vráskam, sérum, šampón, kondicionér, maska na vlasy, tužidlo, lak, vytrhávač chlpov, žiletky... A tu v rohu je nová limitovaná edícia sprchových gélov! To si videla? To musíš mať, lebo však je tu limit a toto tu už nikdy nebude. Nikdy!

Nože sa dobre pozri, ako sa správa tvoje dieťa v obchode a potom sa pozri na seba, ako sa správaš ty v drogérii... Beháš od regála k regálu, híkaš, ochkáš, robíš vaaau a toto musím mať a zlatko, poď sa rýchlo pozrieť, čo to tu majú! A toto ešte nemám, to by sa mi hodilo! Všetko obkukuješ, obchytkávaš a testuješ. Ešte aj to deo do záchoda potajomky poza respirátor ovoniavaš, že či bude pasovať... Občas sa ti podarí aj niečo zhodiť, rozbiť... Neni ti trápne? A to je len drogéria!

Rozkošné zbytočnosti alebo zbytočné rozkošnosti 

A tie topánky a kabelky, a tu je taká milá vázička, a pozri tento rozkošný mini kvetináčik s umelým kvietkom! Vážne mi treba nový vankúšik! Och, a je k nemu aj deka, pozri! Ten diár musím mať! Kokos a tá šáločka so zajačikom! 

No...?

Tak tu začni.

Uber.

A potom pokračuj s handrami. Jarnú kolekciu ti treba, hej? A tričko s nápisom „Som posadnutá“ nechceš?Jaj, žena... Pekná si. Aj múdra si. Len si padla do pasce „dokonalé riasy“, „dokonalý make-up“, „dokonalé vlasy“, „dokonalý outfit“, „dokonalý domov“" a výsledok? Dokonale prázdna peňaženka.

Si si naozaj istá, že máš na figu obočie?

Si si naozaj istá, že ti treba zosúladiť pleť?

Si si istá, že sa nemôžeš vyvaliť na pláž, kým sa celá nenatrieš samoopaľovacím krémom, alebo neskočíš zopárkrát do solárka?

Ozaj máš krátke a veľmi nevýrazné riasy? Ozaj máš nedostatky, ktoré treba zakryť troma vrstvami make-upu a celé to dielo ešte aj zafixovať, aby ti to nepoopadávalo na ulici, keď silnejší vietor zaduje? Fakticky si myslíš, že si taká strašne nedokonalá? Že si taká ohyzdná, že keď dáš len jeden krém a jednu vrstvu omietky, že to nebude dosť?

Nedokonalý ale tvoj (svet)

V dokonalom svete, moja zlatá, nikdy neušetríš. Jediné, čo ti ostáva, je mať gule na nedokonalý svet. Na svet nevytieňovaného nosa, príliš krátkych mihalníc, či totálne nehodiacej sa kabelky.. A zrazu ti zvýši aj na dovolenku pri mori, kde si spokojne vyložíš tie svoje biele nohy, čo nespĺňajú parametre a konečne budeš mať všetko a všetkých u prdele...

A aj planéta sa ti poďakuje.

Aj tie zvery, čo na nich tvoj make-up a špirálu testujú, drahá moja...

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: