Žena doma: List Ježiškovi od unavenej mamy

Mary K. | 24. november 2017
Žena doma: List Ježiškovi od unavenej mamy

Viem, že decká ti toho popísali toľko, že máš čo robiť, aby si všetky listy prečítal. Ale hovorím si: srdce máš veľké, času koľko chceš, tak si nájdeš chvíľu aj na ten môj.

Milý Ježiško,

Ty vieš, že už dobrých 16 mesiacov nespím. Mohol by si, prosím zariadiť aspoň jednu noc v týždni (ak som neposlúchala, tak aspoň v mesiaci), keď si večer ľahnem a ráno sa zobudím? Fakt by som bola potom omnoho lepšia vo všetkých smeroch.

Ty vieš, že ma ten môj chlap občas vytáča. Mohol by, ak je to v tvojich silách, ho zakaždým, keď má chuť utrúsiť hlúpu poznámku, alebo položiť hlúpu otázku, capnúť po nose? Akože frnk a bude z toho taký  prekvapený, že nepovie nič. Zachrániš tak pohodu v domácnosti a moje nervy na uzde.

Ty vieš, že tie moje babule milujem. Ale sú také dni, keď po nich hystericky jačím, správam sa síce  autenticky, ale tie dve na mňa kukajú, akoby som im vytrhala nechty. Tak prosím, keď na mňa príde amok autentickej matky, frkni po nose aj mne. Nech si moje baby nemyslia, že ich mame prepne z fixového obočia (staršia) a spláchnutej 20 eurovky (mladšia). Cha...

Ty vieš, že keď je človek unavený, starne. Zvlášť my ženy (inak, to pri všetkej úcte neviem, či celkom dobre vymyslel). Vedela by som si predstaviť menej varenia, prania, úloh, rozvozov, prebdených nocí a precestovaných víkendov. Vedela by som si predstaviť častejšie umyté vlasy a upravené nechty, nový kabát a deň s nohami na stole. Len neviem, ako na to. Ak s tým niečo urobíš, budem rada. :-)

Ty vieš, že zbožňujem čokoládu. Ale nemohol by si mi ju nejakým zázrakom aspoň trošku sprotiviť? Nech ju nedegustujem každý večer po deviatej, lebo - ťažko sa mi priznáva- ale už ju je vidieť na stehnách a brušku. Jogový dych som skúšala, mliečna beštia s orechmi však bola silnejšia.

Ako tak premýšľam, milý Ježiško, zase až tak veľa od Teba nechcem. Mohla by som chcieť aj svetový mier a zdravie a lásku a šťastie pre všetkých, ale mám potrebu byť sebecká. Viem, že to pochopíš. Viem, že si na mojej strane.

ĎAKUJEM

Žena doma: Som lenivá mama
Prečítajte si tiež:

Žena doma: Som lenivá mama

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: