10 rád, ako vašim najmenším vyčaríte spokojný úsmev

Redakcia | 21. marec 2021
Ako upokojiť bábätko

Viete ako sa hrať s najmenšími bábätkami? Chcete čím skôr vidieť prvý úsmev? Smelo do toho, ukážeme vám, ako na to!

„Dokolečka dokola“ 

Pri malých deťoch nemusíte stále vymýšľať čosi nové. Ich šťastie stojí na obyčajných veciach. Majú rady stereotyp a dokážu sa smiať na úplne jednoduchých záležitostiach. Napríklad, keď sa drobcovi schováte za uterák a opäť sa mu ukážete, so slovami „kuu-kuuk“, a to aj stokrát za sebou, je to preňho zas a znova dôvod na spokojný úsmev.

Milujú vašu tvár 

Drobci zbožňujú dívať sa na vás, obzerať si vašu tvár celkom zblízka, skúmať ju malými rúčkami... Vždy, keď sa na vás drobček nevie vynadívať – zoširoka sa naňho usmejte, nech vidí, ako vyzerá šťastný smiech, pobozkajte ho na noštek, líčko, čielko... Zaručene sa mu to bude páčiť a vaše emócie i spokojný úsmev bude bez problémov zrkadliť.

Pekne sa ponaťahujte

Strečing nie je vhodný iba pre dospelých, i bábätká sa rady ponaťahujú a, navyše, mnohé z nich z toho majú veľkú srandu. Samozrejme, nemyslíme skutočný strečing, skôr cvičenie nôžkami, väčšieho drobca môžete rúčkami „ťahať“ do sedu alebo ho nechajte loziť cez tú najmilšiu prekážku – ľahnite si na zem a nechajte ho, aby si cez vás „šiel“ po hračku.

Uvoľnené bruško

Nafúknuté bruško niekedy spôsobuje našim najmenším nepríjemnosti a plač. Skúste bábätku trochu pocvičiť s nožičkami a uvidíte, aké zázraky to spôsobí.

Prvý úchop

Bábätká sú už po troch až štyroch mesiacoch schopné cielene uchopiť hračku do svojich rúk. Čudovali by ste sa, aký smiech dokážu spustiť, keď držia čosi farebné/šušťavé/zaujímavé vo svojich mini rúčkach. A ešte väčšia radosť nastane onedlho, keď zistia, že to farebné/šušťavé/zaujímavé možno s rachotom hodiť na zem.

bábätko a hry, mama a ja, prvý úsmev

Masáž pre bábätká

Komu by sa nepáčila celotelová masáž? Aj bábätká ju majú veľmi rady. Úsmev a spokojnosť sú zaručené!

Suchá a čistá plienka

Ak sa budete pri prebaľovaní na bábätko usmievať, radosť z vašej blízkosti, nadšenej tváre a suchého zadočka vyčarí viac ako spokojný úsmev. 

Zrkadlo

Vidieť v tej čudnej lesklej veci akési dieťatko a pozorovať ho – to je, predsa, MEGA! A, verte nám, vášho krpca to vážne tak ľahko neomrzí a bude sa s obľubou dívať na človeka v zrkadle. Znova a znova, aj so šťastným úsmevom... Aj vtedy, keď zistí, že v zrkadle je jeho odraz.

Ukážte mu jeho TOP vec

Má váš drobec veeeľmi rád váš mobil, prívesok na kľúče alebo – ako v prípade syna našej kolegynky, – káble, kábliky a predlžovačky? Potom mu predmet jeho „najvyššieho“ záujmu predložte a uvidíte ten spokojný a šťastný úsmev. Zaženie aj najväčšie chmáry.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: