Poradňa detského psychológa

1,435 otázok

Na otazky odpovedá psychologicka.

ARCHÍV: Poradňa uzamknutá 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • vzťah dcéra a otec

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pani psychologicka, uz som sem raz pisala ohladom toho, ci je spravne ze sa otec,/ ktory nejavil o dcerku zaujem 2 roky a potom sa na zaklade rozhodnutia sudu zacal s nou stretavat/ kupe. Vtedy ste mi pisali ze ta ciara, medzi tym ci je to v ramci normy je velmi tenka. Vcera sa mi moja takmer 3rocna dcerka opat vratila od svojho otca, sedela na kresle, a zacala si pohladzat pohlavne organy a hovorila mi ze: " takto mi tato hladka cikulku", je velmi tazke od tak maleho dietatka ziskat nejake informacie o tom co sa stalo, pri mojich otazkach mi ukazovala prstom na pusu - ako ze mam mlcat. Potom mi este povedala ze aj ona tatovi hladkala cikulku / dcerka to tak vola aj u muzov/...neviem co mam robit, neviem na kolko mam dcerke verit, ale to by ju asi len tak nenapadlo. Mam tomu pripisovat nejaku dolezitost a nahlasit to? Na sud sa bojim ist, lebo viem ze tam by vsetko poprel a rovnako aj jeho nova manzelka. Ale jedno je iste, ze dcerka vzdy ked od neho pride, trva jej urcity cas, kym je zase taka ako byva doma. Rovnako uz dva krat sa stalo ze ked prisla, tak zle chodila, akoby nevedela krcit kolienka - ako s nozkami v dlahach, neviem ci to je nejaky psychicky blok, alebo len nejaka bezvyznamna vec...velmi pekne dakujem za radu. prajem pekny vikend

    Odpovedá: Mgr. Miroslava Zimányiová

    Myslím, že by ste mali situáciu riešiť.
    Je zrejmé, že niekedy nie je ľahké určiť vierohodnosť výpovede trojročného dieťaťa, no to, čo hovorí, je prinajmenšom podozrivé, najmä ak vám ukazuje, že máte mlčať.
    Obráťte sa na klinickú psychologičku alebo centrum pedagogicko - psychologického poradenstva a prevencie, kde by vám mali poskytnúť podrobnejšie informácie aj starostlivosť.