Jablková torta

oli26 | 4. júl 2017
Jablková torta

Ďalšia obmena rovnakého receptu, tentokrát v podobe jablkovej torty.

Suroviny

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 125 g masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka, kôra z jedného citróna
  • štipka soli
  • 2 jablká
  • 200ml šľahačka
  • 2 škoricové cukry
  • 2 PL džemu

Postup

V miske ručným šľahačom zmiešame všetky  suroviny. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 až 25 minút pri 170 °C. Potom tortu vyberieme, potrieme džemom a poukladáme na vrch jablká nakrájané na hrubšie plátky. Posypeme škoricovým cukrom a dáme zapiecť asi na 10 až 15 minút. Necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkou