Jablková torta
foto: istockphoto.com
Ďalšia obmena rovnakého receptu, tentokrát v podobe jablkovej torty.
Suroviny
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 125 g masla
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vajce
- 1 hrnček mlieka, kôra z jedného citróna
- štipka soli
- 2 jablká
- 200ml šľahačka
- 2 škoricové cukry
- 2 PL džemu
Postup
V miske ručným šľahačom zmiešame všetky suroviny. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 až 25 minút pri 170 °C. Potom tortu vyberieme, potrieme džemom a poukladáme na vrch jablká nakrájané na hrubšie plátky. Posypeme škoricovým cukrom a dáme zapiecť asi na 10 až 15 minút. Necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkou