Lahôdkový zemiakový šalát
Klasický majonézový zemiakový šalát.
Suroviny
1 kg zemiakov uvarených v šupke
1 konzerva kukurice
250 g miešanej mrazenej zeleniny (hrášok a mrkva)
1 cibuľa
3 PL octu
500 ml vody
4 vajcia uvarené na tvrdo
5 ks kyslých uhoriek
200 ml kyslej smotany
200 ml majonézy
štipka mletého korenia a červenej papriky
soľ
Postup
Pripravíme si nálev: Do hrnca dáme vodu, pridáme korenie a mletú červenú papriku. Vodu privedieme k varu a pridáme tri lyžice octu a cibuľu nakrájanú nadrobno. Povaríme asi tri minúty. Necháme vychladnúť.
Uvarené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy. Na ne nalejeme zmes smotany a majonézy. Mrazenú zeleninu povaríme vo vriacej vode a vychladnutú pridáme k zemiakom, ďalej pridáme kukuricu, nadrobno pokrájané vajcia a kyslé uhorky.
Všetko spolu premiešame a nakoniec dochutíme nálevom z octu a cibule. Podľa chuti dochutíme soľou.