Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Denne pomocovanie

    , Autor: rena-2

    Dobry den, chcela by som poprosit o radu: mame trojrocneho syna, ktory je uz takmer rok odplienkovany (nema plienky ani v noci). Pekne chodil na wc, nepocikaval sa ani v noci. Asi pred dvoma tyzdnami sa zacal pocikavat. Ujde mu moc, az potom uteka na wc. V noci sa nepocika. Tento problem ma len cez den. Co to moze sposobovat? Mam to zacat riesit s pediatrom? Dakujem velmi kene za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to mať rôzne píčiny: je prechladnutý, má začervenanie v oblasti ústia močovej trubice, býva zaujatý hrou a zabudne, že treba ísť cikať. V každom prípade by som navštívila lekára a skonzultovala s ním uvedené ťažkosti.

Podobné otázky

  • denne pomocovanie

    , Autor: mirena

    dobry moj syn ma 4r.aj 4mesiace o pomocuje sa cez den .uz neviem co mam snim robit skusala som nalepky za odmenu 2dni to islo a pak zas.uz sme boli aj u doktora mal antibiot.lebo mal zapal a potom sa to zlepsila ale potom zacal zas uz sme obiednany u nefrolog.ale az 8.10 lebo mi vravila ze vysetruje deti az od 5roka zivota.a v septembri ma nastupit do skvôlky tak mam strasne obavi stoho.zacal sa pitat mal 3rok a po case to potom zacalo troska mokre slipi obcas uplne mokre niekedy odbehne sam a vicika sa ale viac je toho pocikaneho uz neviem co mam robit niekedy uz vybuchnem ale snazim sa bit kludna -a ked sa ho spitam ze preco sa neisol vycikat tak povie ze nevie .ale udrzat moc vie lebo sme to skusali tak ja neviem uz prosim poradte mi ako mam ist na to.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ťažko radiť. ja by som v ambulancii vyšetrila čo sa dá, teda moč, pozrela genitál, či nie je príčina tam, možno aj iné parametre z krvi. Taktiež je zaujímavy údaj o tom, že sa ako trojročný ýtal, takže niekde musel nastať problém odvtedy. Je potrebné sledovať hmotnosť, či neschudol, či neciká veľa, či aj veľa nepije. V každom prípade by som vyšetrila hladinu cukru v krvi. Možno by viac pomohlo vyšetrenie u urológa a po zdhonotení rôznych výsledko,ktoré má spraviť váš detský lekár, by možno bolo potrebné skôr endokrinologické vyšetrenie. nemáva aj bolesti hlavičky?
    Môže to mať vážnejšiu príčinu v ochorení ale môže to mať aj , síce tiež vážnu ale príčínu skôr v psychike, napríklad zmena prostredia, rozchod rodičov ale aj narodenie mladšieho súrodenca, či strach z materskej školy. Všetko je potrebné zvážiť.

  • nočné aj denné pomočovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Syn bude mať za 2 mesiace 5 rokov a každú noc sa pomočuje.Pravidelne ho budím, ale za dve hodiny je mokrý zas.Podotýkam, že neposledy pije o šiestej večer, spať chodí o ôsmej a o desiatej je už všetko mokré.Do rána aj 5 krát.Trvá to pár mesiacov, od troch rokov bol bez plienky cez deň aj v noci išiel sám cikať a teraz vypije na raňajky šálku čaju a do hodiny ide na záchod aj 10 krát, ani si nestihne stiahnuť nohavice a už mu to ide.chodíme na nefrológiu, vždy mu robia sono, zakaždým sa pred sonom vyciká a na sone má plný mechúr.doktorka mi vždy na to povie, že to nie je možné a že sa určite nevycikal.predpísala mu Minirin melt, ale žiadne zlepšenie nenastalo.boli sme aj u psychologičky, tam je všetko v poriadku, syn je nadpriemerne inteligentný, vie čítať, písať, počítať, do škôlky sa teší, takže nikto nevie, z čoho to má.nemôže mať niečo z obličkami?alebo aké vyšetrenia by ste doporučili? Ďakujem

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: