Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bolesť hlavy

    , Autor: Emmuša

    Dobrý deň, je mi 13. Skoro stále má hrozne bolí hlava niekedy sa to už ani vydržať nedá. Niekedy ma začne v hlave strašne pichať a ja už neviem čo mám robiť. Lieky nechcem brať. Neviete prosím vás z čoho by to mohlo byť? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže to mať veľmi veľa príčin. Zapíšte si do malého kalendárika asi tri týždne deň, kedy vás bolela hlavy, prípadne aj čo ste vtedy robila , jedla aký ste mali režim . Keď sa ukáže, že vás fakt hlava často bolí, teda v zásade každý týždeň aspom raz, je na mieste vyhľadať lekára.

Podobné otázky

  • silno páchnucí pot

    , Autor: lucka2312

    Dobrý deň pani doktorka.
    V detskej izbe mojej 6-ročnej dcérky je každé ráno silný kyslý/kyslo-horkastý zápach. Voňala som jej posteľ a ten zápach pochádza zrejme z potu. V poslednej dobe sa začala sťažovať na bolesť hlavy. Chcem sa spýtať, aký dôvod môže mať tento zápach a čo s tým?
    Vopred Vám ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Len zápach potu nie je možné vziať za podklad k stanoveniu diagnózy. Ak však má dieťa aj bolesti hlavy je na mieste navštíviť lekára a zahájiť vyšetrenia, ktoré odhalia príčinu bolestí hlavy, ktorá môže byť aj poruche metabolizmu v organizme dieťaťa a môže vysvetliť aj zvláštny zápach, ktorý pozorujete. V každom prípade je potrebné lekára o týchto skutočnostiach hneď informovať. Lekár dieťa vyšetrí, mali by sa spraviť aj laboratórne vyšetrenia, taktiež očné vyšetrenie a podľa nálezov poračovať ďalej v odhaľovaní príčin ťažkostí a nasadení účinnej liečby.

  • Sestra mala uraz vo vani

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka.Zvacsa Vam pisem kvoli malemu synovi ale tnetokrat je to sestra,kto ma nastrasil.Kupala sa VCERA VECER vo vani a zrazu bol opocut ranu.nEJAK SA NESTATSNE SMYKLA, A AKO SEDELA TAK JU HODILO DO ZADU PRICOM PRESNE ZAHLAVIM TRAFILA OBLU CAST VANE.Vraj ju to bolelo len chvilku a potom uz nie. Ako postupovat? mA 22 ROKOV. Dnes rano spominala ze v noci jej strpla noha,mohlo to byt len zlou polohou ci i takto sa moze prejavit problem sposobeny spomenutim buchnutim. Dakujem vopred

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Úraz na záhlavie môže byť nebezpečný. Ak ste ešte nenavštívili lekára, mali by ste tak spraviť čo najskôr, hlavne ak má sestra nejaké ťažkosti: tŕpnutie, bolesť hlavy, porucha videnia, nestabilita a podobne

  • casto chory

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka potrebovala by som poradit, moj 5 rocny syncek je velmi casto chory, minuly rok 2010 v nov a dec bol asi 4krat chory a tento rok to je uz asi 3krat, ma sopliky, kasel a caste bolesti hlavy a zvysene teploty ktore niekedy trvaju len 1-2 dni ale trapi ma najviac ta bolest hlavy lebo dost casto sa nato stazuje, boli sme aj u lekarky ale ked som jej povedala ze chodi do skoly tak to je nic ze ta bolest moze byt z unavy , niekdey ked pride zo skoly len sa naje a lehne si a po par minutach spi je niekedy velmi unaveny, to ze chodi do skoly nemyslim ked je chory samozrejme je doma v klude , moze mat oslabenu imunitu? lebo ked su nejake prazdniny ked je dlhsie doma tak je v poriadku len ked ide do skoly , velmi pekne dakujem za radu.prijemny den prajem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem prečo chodí p´ťročný chlapček do školy, možno je to pre neho neprimeraná záťaž, je unavený, s strese a potom aj imunitný systém reaguje tak,, že je častejšie chorý. môžiu s tým súvisieť aj bolesti hlavy. taktiež to všetko môže byť spôsobené chudokrvnosťou.

  • pad z postele

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,mam 2,5 mes. dcerku a v nedelu vecer nam spadla z postele a udrela si hlavu vzadu nad temenom na pravej strane,nezvracala,len mozno na 10 sekund zaspala.Asi po hodine ukazovala,ze ju boli na lavej strane nad uskom.Boli sme na pohotovosti a tam nas hned hospitalizovali,na pozorovanie.Zobrali nam krv a nasadili pulzometer na noc,skontrolovali moc,neurobili nam ani rentgen ani Ct.Pustili nas v utorok na obed domov.Krvny obraz a vysledky krvi a mocu mala dobre.Dcerka vecer v pohode zaspala a rano,ked sa zobudila stazovala sa na bolest hlavy,preto sa chcem opytat,ci ta bolest je odozva toho padu alebo to moze byt nieco vaznejsie,bojim sa aby to nebolo krvacanie.Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    jedná sa pravdepodobne o dva a pol ročnú dcérku. V každom prípade znova navštívte lekára. Naozaj sa može jednat o krvácanie.

  • Bolesť hlavy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prajem!
    Chcela by som sa Vás, pani Doktorka, opýtať, či nemôžem ublížiť svojmu takmer 5 mes.synčekovi, ktorého plne kojím, ked si pri bolesti hlavy, ktoré mám dosť silné, vezmem Ibalgin 200mg!Nestáva sa to často, približne raz za tri týždne!
    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vezmite si radšej paralen, ale nie veľmi často. Ak by bolesti boli časté, poraďte sa so svojim lekárm ako proti nim bojovať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: