Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Hrčka na hlave

    , Autor: Gabi2889

    Dobrý deň! Ja by som sa chcela opýtať na hrcku, ktorá sa urobila môjmu synovi na ľavej časti hlavy. Nakoľko má 12 mesiacov a už ju tam má niekoľko mesiacov. Detská lekárka nás poslala ma sono, kde sme boli a záver je taky, že v danej oblasti za v kostnej štruktúre zobrazuje oválny hypoechogenny útvar, dobe ohraničený, okolie intaktne. Kázali nám prísť o 3 mesiace na kontrolu avšak pani doktorka mi povedala že možno by nám s tým poradil detský chirurg ale detská lekárka nás tam neposlala. Myslíte že by bolo dobré tam ísť alebo čo je dobré s tou hrckou robiť? Ďakujem za odpoveď ☺️

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ak už máte sono je potrebné navštíviť detskho chirurga, ktorý pravdepodobne napláuje chirurgické odstránenie útvaru.

Podobné otázky

  • Hrcka na hlave

    , Autor: hilda

    Dobry den pani doktorka, chcela by som Vas poprosit o redu.dcerka sa asi pred dvoma tyzdnami smykla ako utekala a hlavu si buchla do okraja pohovky, kde je pod latkou drevo.navrela jej tam hrca, ktoru som sa jej pokusila v ramci moznosti tlacit spät(nakolko mi to nechcela dovolit a plakala pri tom). teraz tam vsak stale malu hrcku este ma, nie je to moc vidiet, len na dotyk to citim.myslim, ze ju to neboli, lebo nereaguje tak.ma to v strede cela.mali by sme ist na nejake vysetrenie, moze to byt nejaka krvna zrazenina, alebo to vyrastie, odide to?
    a este by som sa chcela spytat, ci stale plati, ze hrca sa ma tlacit naspat-lyzickou, tupim nozom..pretoze nam to robili rodicia, len neviem, ci je to spravne.dakujem velmi pekne .

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Hrča sa môže zatlačiť, aby sa zamedziko prípadnému podkožnému krvácaniu.
    Hrču, ktorú dieťa teraz má po údere sledujte, pravdepodobne tam bolo podkožné krvácanie a vstrebáva. Ak dieťa nemá bolesti hlavy, nie je nejako dezorientované, nezvracia, nie je potrebné vyšetrenie. AK by hrča pretrvávala viac ako 14 dní, bolo by možné dieťa skontrolovať u vášho lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: