Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Kanavit u novorodenca

    , Autor: aronofska

    Dobrý deň, pani doktorka. Syn má 13 dní, narodil sa s váhou 2880 g. Od 10. dňa mu podávam Kanavit, 2 kvapky podľa odporúčania pediatra. Avšak dnes som si uvedomila, že omylom podávam Kanavit každý deň namiesto raz za sedem dní. To znamená, že dostal 6 kvapiek. Mal malú vyrážku na líčku a posledné dní bol veľmi plačlivý a nervózny, to však pripisujem skôr Vigantolu, ktorý plánujem nahradiť iným prípravkom. Prosím, ukľudnite ma, že mu Kanavit nemohol ublížiť. Strach mám najmä preto, že je to taký raný novorodenec. Určite sa poradím aj svojím pediatrom, rada by som však poznala aj Váš názor. A keďže dostal 6 kvapiek, mám najbližšie 3 týždne vynechať? Ďakujem za Vaše názory a prajem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Na novorodeneckej návšteve vždy mamičku upozorním, aby si Kanvit dala na iné miesto než vigantol, pretože sa to ľahko zamení! Už sa stalo aj mne, že sa podával Kanavit denne, k žiadnemu predávkovaniu našťastie nedošlo, ale nie je to správny postup.
    podľa dohody lekárov podávame jednu kvapku Kanavitu 1x týždenne. Ďalšiu jednu kvapku Kanavitu podajte týždeň po podaní posledných dvoch kvapiek a všetko bude v poriadku. Podávajte naozaj len jednu kvapku týždenne do veku toch mesiacov, pokiaľ je dieťatko kojené.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: