Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Prikrmovanie kasou

    , Autor: giag

    Dobry vecer, prosim Vas o radu. Mam 5 a pol mesacnu dcerku, je plne kojena a velmi dobre pribera. Uz teraz ma 8,5kg.. Uz viac ako tyzden ma stale sopliky, pred tym bola liecena atb. lebo bola chora. Dnes mi doktorka povedala, ze tie sopliky sposobuje s najvacsou pravdepodobnostou reflux. Aj dost grcka za ten posledny tyzden, v podstate ako ma sople. Urobila jej aj vyter, ale poradila mi, aby som zacala s prikrmami. A vecer davat ryzovu kasu, co sa rozraba s vodou. Tak som jej skusila dat tu kasu, ale zda sa mi to dost sladke. Je to vhodne davat jej taku robenu s vodou? Uvidim ako bude spat, ale na diskusnych forach som citala skor negativne nazory na prikrmovanie kasami, ked je dieta plne kojene. Sopliky jej musim odsavat lebo sa niekedy az dusi a budi sa na to, ze nemoze dobre dychat. Dakujem za Vas nazor.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Kaša refluxu odľa mňa nepomôže. Ak dobre priberá, určite nevidím dôvod podávať kašu. AK niečo o chvíľu bude potrebovať / najneskôr v šiestom meiaci/ tak je to mäsosozelninový príkrm.
    Soplíky má teraz veľa detí, hlavne ak má aj staršieho súrodenca. je potrebné zvlhčovať nos / libenar, sterimar/ podávať c vitamin kvapky / 4 denne/ a zvlhčiť aj prostredie/ vlhká plachta pri postieľke/, ak je noštek plný, soplík hustý a dieťa nemôže dýchať cez nos, je potrebné aj odsávať, ale nie často a len keď naozaj niečo odsajete.
    Reflux môže spôsobovať ochorenie dýchacích ciest aj zápal stredného ucha ale takéto ochorenie býva sprevádzané aj kašľom a horúčkou.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: