Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • cervene fliaciky

    , Autor: majka-drobka

    dobry den, chcem sa vas opytat. nas syn ochorel, lekarka mu robila test, ci je to virus alebo bakteria, teda ci treba atb. vysledok bol virus. ma to od piatku, teploty ustupiili, akurat velmi kasle hlieny, co ale nie je problem. vcera sme mu nasli v miestach slabin a pazuch cervene flaky asi o priemere 1 cm, su trosku vystupene. nas sused, s ktorym ale neprisiel do kontaktu ma diagnostikovanu sarlachovu anginu a mal tiez taketo flaky. Ak su ale moje znalosti dobre, ak by mal nas syn anginu, test by podla mna ukazal bakteriu, mylim sa? nechcem nasho maleho znova tahat k lekarke, aby som mu tym este neuskodila v plnej cakarni, vedeli by ste mi nieco poradit? mozu byt taketo fliaciky sprievodnym javom chripky? Dakujem pekne pani doktorka. prijemny den. maja

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Takéto fliačky nebývajú sprievodným javom chrípky. Keďže už prešli dva dni, je možné, že crp je práve úplne iné a už môže poukazovať na baktériu. Exantím teda fľaky ktoré popisujete zodpovedjajú síce popisu šarlachu čo sa týka ich lokalizácie ale nie vzhľadu. Najlepšie bude navštíviť lekára.

Podobné otázky

  • červené fliačiky

    , Autor: emuliatko

    Dobrý deň.
    Mojá dcérka má 6 mesiacov. Od narodenia má červené fiačiky na očných viečkach,pod nosom a na čele. Ked plače sú velmi červené,ked je v klude tak zblednú, ale sú stále viditelné. Zmiznú jej niekedy?
    S pozdravom

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem. pravdepodobne sú to presvitajúce cievky Ak by sa zväčšovali, je potrebná konzultácia u chirurga alebo kožného lekára. Inak tieto fliačiky v strednej čiare zvyknu okolo rka zmiznúť.

  • vyhádzaný chrbátik

    , Autor: zuzu1983

    dobrý deň. Mám 7 mesačného syna. Je od začiatku kojený, od pol roka papáme zeleninové príkrmy. včera sme boli na termálnom kúpalisku (boli sme len v 31 stupňovom bazéne, v tom horúcom nie) a večer som si všimla že má vyhádzaný chrbátik. také červené bodky + červené fliačiky. Teraz neviem, či to môže byť z tej vody, alebo z nejakej potraviny. ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Môže tobyť z rôznych príčin, musí to vyriešiť lekár Chcem pripomenúť, že 7 mesačné dieťa do žiadneho verejného bazéna nepatrí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Cervene flaky na ritke a pipiku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Mam 16 mesacneho syna ktory mava uz skoro pol roka cervene fliaciky na ritke a na pipiku.Pouzivali sme mast rybaciu a Calciovu ked napomahalo navstivili sme uz aj obvodneho lekara ktory nam predpisal krem Lipobaze-pomohlo.No asi o mesiac sa to objavilo znovu a krem lipobaze uz zial nepomohol a tak nam bol predpisany batrafen-pomohol ale len na to obdobie ked sa nam to ukazalo znovu uz nepomohol tak nas obvodny lekar poslal na kozne a ten predpisal mast ktoru museli namiesat v lekarni,skusali sme to aj s repikom aj s detskym pudrom no ma to stale cervene a boli ho to.Cez den je mrzuty a v noci nespava moc dobre.Vymenili sme uz aj znacku plienok.S coho to moze mat?Papat papa skoro vsetko,Moze byt na nieco alergicky,ze by to mal s jedla prosim o radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je to pravdepdobne kvasinková infekcia. V žiadnom prípade nepoužívajte vlhčené obrúsky, dieťa umývajte len čistou vodou. Odporúčam imazol krémpastu 2x denen a medzi tým dr. Hoj masť proti zpapareninám.

  • Fľaky na brušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka,

    na 3 a pol ročnej dcéry pozorujem viac ako 2 týždne takého dva červené fliačiky na brušku. Neviem či ide o ekzém, ale nie je vrch fliačika suchý.

    Môžete mi prosím poradiť o čo asi de?
    Veľmi pekne ďakujem.

    tu je obrázok

    http://www.1997.szm.sk/2224.jpg

  • Prebalovanie dievcatka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim Vas, pri prebalovani u dievcatka mozem pouzivat vlhcene utierky? Vzdy jej totiz ostava trosku zo stolice medzi pyskami. Dcera ma na oboch vieckach cervene fliaciky. Je mozne, ze jej to zmizne? Ma to od narodenia a teraz ma 6 tyzdnov. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Fliačky na očkách pravdepodobne zmiznú, je treba to sledovať.
    Pri prebaľovaní je potrebné ju umyť vodou tak, aby zbytky stolice na genitále, teda ani medzi pyskami neostávali.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: