Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Stále plný noštek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dcérka má 10 mesiacov. Už 3 mesiace má plný noštek. Dýcha ústami, niekedy keď spinká tak aj troška chrápe. Tento rok už vybrala 3 antibiotiká - Vercef, Suprax a Sumamed forte. Mala aj haemophilus influenzae, posledné atb zabrali a po kontrolnom výteri mala výsledky v poriadku. Boli sme aj u ORL, tam jej nezistili nič. S odsávačkou jej stekajúce soplíky idú odsať, no keď prestanú vytekať z nošteka, nejdú odsať. Počujeme, že má plný noštek. Vyskúšali sme aj množstvo nosných kvapiek, zvlčovač a pračku vzduchu. Jej pediatrička vraví, že na alergiu je ešte malá. My rodičia sme obaja alergici. Prosím vás o radu ako pomôcť dcerke lepšie dýchať.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ešte raz by som dieťa nechala vyšetriť na ORL. Treba zhodnotiť, či jej ten plný noštek robí ažkosti, že nemôže nosom dýchať, alebo je tam len malé množsstvo sekrétu, soplíka, v horných dýchacích cestách. Ak ste obaja alergici, asi by som už dieťa odoslala na konzílium ku alergolóogovi.

Podobné otázky

  • upchatý noštek

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Moj malý synček má try týždne.Má stále plný noštek a zle sa mu dýcha.Spinká väčšinou s otvorenými ústočkami.Chcem s aspýtať,či pomožu čistiace spreje do nošteka,určené pre deti.Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Tie spreje nie sú čistiace ale zvlhčujúce. Ak sa jedná o libenar, teda fyziologický roztok, je možné ho používať. Neviem zhodnotiť ako plný nosetk má váš synček, musíte konzltovať lekára. V tomto veku však nádcha nie je pravdepodobná.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: