Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odložené očkovanie

    , Autor: Lenushka1191

    Dobrý deň,
    synček sa narodil 14.2.2021. Prvé očkovanie+ očkovanie rotarixom mal absolvovať 18.5.2021. V deň očkovania naša pediatrička jednoducho neordinovala a až po urgenciach vyvesili informáciu že je chorá a 2 týždne neordinuje. Zastupujúca lekárka odmietla synčeka zaočkovať s argumentom že máme počkať na našu obvodnú lekárku. Synček medzi časom zostal chory- sopliky ktoré mu zatekali a vykasliaval ich. Liečený bol najprv Ventolinom, fenistilom a stoptusinom a následne antibiotikami-zinnat+ ďalej fenistil, stoptusin. Pediatričká nám povedala že musí uplynúť minimálne mesiac od posledných liekov, tak nás objednala na 20.7. následne nás preobjednala na 22.7. s argumentom že sa cíti chorá a ordinuje len pre chorých pacientov. Následne nás opäť preobjednala na 27.7.
    Syna zaočkovať chcem a nemôžem sa dožiadať očkovania nakoľko lekárku nikto nezastupuje keďže ordinuje,ale teda len pre choré deti.
    Dočítala som sa že očkovanie rotarixom by mal syn absolvovať do 6 mesiaca 2 krát, keďže 27.7 už bude mať takmer 5,5 mesiaca, a medzi očkovania musí byť rozostup, nestihneme to. Poprosím o radu ako teda postupovat- bude stačiť jedno očkovanie rotarixom, alebo môže druhú dávku dostať aj po 6mesiaci?
    Vopred ďakujem za radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Očkovanie rotarixom už nestihnete a dieťa malo byť dávno zaočkované. Nie je možné, aby lekár nezabezpečil adekvátne zatupovanie aj včítane prevencií.
    HZanbím sa za svoju kolegyňu a jej nezodpovedné správanie. Naopak, ak je chorá, mala by hlavne vyriešiť prevencie u najmenších detí, chorých môže ošetriť aj zastupujúci lekár.
    Neviem k tomu viac napísať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: