Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Očkovanie v Anglicku

    , Autor: mary-2

    Dobry den, nas syncek sa narodil na Slovensku. Absolvoval prve 3 zakladne ockovania (v 3., 5., 12. mesiaci). Po tretom ockovani, t.j. v 12.mesiaci sme odisli zit do Anglicka. S pani doktorkou na Slovensku sme sa dohodli, ze na 4.ockovanie prideme na Slovensko medzi 15-18 mesiacom. Akurat o mesiac planujeme ist na Slovensko a suncek zaockovat.
    Avsak medzi casom sme dostali tu v Anglicku pozvanku na ockovanie proti Men B. Viem, ze tu v Anglicku podavaju 3 davky (8,12,16 tyzdni zivota). Rada by som sa Vas opytala na nazor. Je vhodnejsie radsej pockat, kym syncek bude zaockovany poslednou vakcinou na Slovensku o mesiac a potom ho dat zaockovat tu v Ang. alebo to na to nema ziadny vplyv?
    Dakujem za Vasu odpoved.

Podobné otázky

  • ockovanie v anglicku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, zijeme v anglicku a chcela by som sa spytat, ci sa ockuje proti rovnakym chorobam ako u nas na slovensku. Takisto co si myslite o casovom odstupe. Viem, ze na SK je prve ockovanie az v 3. mesiaci, tu je to v 8 tyzdni. Ockuje sa proti Záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna a Haemophilus influenzae typ b (DTaP / IPV / Hib) - Pediacel a takisto pneumokokova - Prevenar. Potom v 12 tyzdni znova Pediacel na horeuvedene a proti meningitide a tak v 4. mesiaci vsetky tri spolu.
    Odporucili by ste nejake dodatocne ockovanie, ktore sa na slovensku robi?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Na Slovenksu máme inú schému, tzv 2+1 ale účinnosť očkovania je v oboch schémach dobrá. Neočkujeme na Slovensku meningitidu a naopak očkujeme žltačku typu B preto očkujeme hexavakcínou. Ak by ste cheli doočkovať žltačku typu B máte dve možnosti, buď začať očkovať Engerix ale myslím že momentálne to nie je potrebné, oveľa lepšie je po dovŕšení jedného roka dieťatko zaočkovať proti žltačke typu A a B kombinovanou vakcínou Twinrix pediatric v schéme prvá dávka, po mesiaci druhá dávka a po piatich mesiacoch tretia dávka. Dá sa to na Slovensku a určite aj v Anglicku.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: