Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Dlhodobý vlhký kašeľ dcéra 4,5 roka

    , Autor: Evkabenk.

    Dobrý deň prosím Vás chcem sa poradiť.dcerka má dlhodobý kašeľ vlhký asi 3mesiace. Sme pozorovaní a liečený na alergologii. Inhalujeme 3tyzdne flexotide máme aerius sirup -kasel stále rovnaký vlhký akoby chcela vykašľať hlien ale nevykasle ho.Máme výter z nosa a hrdla a mala má zlatého stafilokoka v hrdle -ale nieje tam zápal podľa pani dr. na ORL.
    Poprosila by som o názor keďže nám nič na ten kašeľ nezaberá už neviem ako ďalej. Mysle som že ten flexotide by ju mal zbaviť toho kašla ale zatiaľ nic.Ten kašeľ je iba cez deň v noci spí kľudne bez kašla.
    Ďakujem za názor.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Aj zdravé dieťa zakašle denne 10 až 30 krát a pokiaľ nemá iné príznaky ochorenie, je to jednoducho obranný reflex na odstránenie hlienov, ktoré sa jej tvoria, pretože pravdepodobne má alergiu na nejaké kvitnúce rastliny a teraz je toho naozaj veľa.
    Ak kašle len cez deň a v noci nie je potrebné myslieť aj na psychogénny kašeľ, to už musíte zhodnotiť vy, či v tejto zvláštnej dobe môže mať aj takéto problémy. Nenapísali ste totiž ako je dieťa staré, takže aj takéto problémy môžu byť v rôznom veku, od predškolského začínajúc

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: