Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Stolica + prikrm + oci

    , Autor: kativa12

    Dobry den, mam na vas 3otazky.
    1.Mala ma 5,5mesiaca. Je na um. Prikrmujeme mesiac. Do prikrmovania mala stolicu 1-2xdenne, teraz je to 3-6krat denne. Je to v poriadku? Stolica je niekedy hustejsia, niekedy redsia, farba vacsinou taka, aky je prikrm. Niekedy je jej viac, niekedy malo. Malej chuti jest - zje aj 180ml prikrmu. Mame zavedne: zemiak,mrkvu,cuketu,patizon, kalerab, kariol,brokolicu,ryzu,maslovu tekvicu,hokaido, kuracie maso.
    2.Druhy "problem", ktory som si vsimla je jedno oko mensie ako druhe. Nie je to velmi vyrazne, iba trosicka to vidno, dokonca si to vsimol len manzel. A, sanozrejme, potom uz aj ja. Mozno to mala malicka uz skor,len sme si to nevsimli. Pohladom reaguje dobre, zrenicky jej smeruju rovnakym smerom,len to "otvorenie oka" je ine. Trocha ine na jednom ako ako na druhom. Je to len esteticky problem? Alebo to treba riesit?
    3. Dalsia otazka smeruje ku prikrmom. Kolkokrat do tyzdna treba davat maso? Vsade sa informacie rozlisuju. A kedy zltok? A kolkokrat do tyzdna? Plus moze take male dieta holandsky spenat? Mam moznost kupit domaci. Ako ho pripravit?
    Dakujem!!!

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Stolica po príkrmoch môže byť aj viackrát denne, kým si na príkrmi zvykne. Ponúkajte jej aj prevarenú ochladenú vodu, množstvo si určí sama. Okrem kuracieho mäsa a aj to od kosti, tmavšie, podávajte aj teľacie, morčacie, králičie. Mäso do roka dvam denne, cca 30-50 gramov denne. Žĺtok od ôsmeho mesiaca, pol ž'tka, ak ho bude dobre znášať, tak polovicu 2x týždenne, ale mäso nevyradiť.
    Očko by som musela vidieť. Každý človek je asymetrický, takže treba to zhodnotiť . Najlepšie je ak na to upozorníte pani doktorku v poradni.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: