Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Problem babatka s vyprazdnovanim

    , Autor: jakub

    Dobry den p. doktorka, prosim vas, mame 5 mes. babatko, ktore ma dlhodobo problem s bruskom, takze berie Espumisan aj probiotika. Pokial bol len cisto kojeny, nebol podla vsetkeho problem, ze kakal asi len raz za dva tyzdne. Teraz mu uz asi treti tyzden ale podavame prve prikrmy (spapa cca 3-4 cajove lyzicky / den), kaka ale rovnako sporadicky. Je to uz problem, alebo pokial ide o tak male mnozstva tych prikrmov, je este ok, ak ma tak dlhe intervaly medzi vyprazdnenim? Nie sme si isti, ci mu to nesposobuje bolesti, lebo ma velke problemy s plynatostou a v noci velmi zle spava (na rozdiel od denneho spanku).

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    KEďže papá ríkrmov minimum, vyprázdńovanaie tým nie je zásadne ovplyvnené. Pokiaľ má vetry nevracia prúdom, papá,a ciká nemá krv v plienke alebo na stolici, je to v poriadku, Keď už bude papať viac príkrmov, je vhodné mu aj ponúkať prevarenú ochladenú vodu na doplnenie tekutín ale určite ho do pitia nenútiť.
    Bolesti bruška a plynatosť u detí bývajú, skúste zmeniť espumisanm za coliprev. Ak by ťažkosti pretrvávali, či už s vyprázdňovaním alebo bolesťami bruška, treba konzultovať lekára

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: