Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nadcha ci zubky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka.Rada by som sa Vas spytala na Vaz nazor ohladom mojho syna.Uz piaty den ma trosku sopliky,cire tecu z nosteka ale velmi malo. Posledne dva dni po podani Physiomeru ich vykychol aj cez nostek a boli cire a dve hrudky husteho slabo zeleneho hlienu. Kasle malinko, rano suchy kasel... ale naoazj kasle elmi malo. Teplotu nema ale zdalo sa mi ze hrdielko ma cervenkaste.Tlaci sa m uviacero zubkov,ma velmu spucnute dasienka. Zatial nos cistim physiomerom - morska voda, dava sinupret lebo sa mi zda akobymal plny nos a tie sopliky boli niekde vzadu,dostava cebion a na kasel cibulovy sirup s medom. Mozte mi prosim povedat o co asi ide.Viroza,zuby ?Manzel je tiez teraz chory, berie ATB - hrdlo, a nos.... Syncek v noci spi dobre,cez den bezproblemov pije mlieko i ked niekedy pocut ze nostek je plnsi.Ma 14 mesacov.
    Este by sm s arada spytala na odsavanie.Mam mu odsavat?Alebo staci az vtedy ked uz naozaj nevie pit z prsnika..mam stach aby mu to nezatealo do usiek,pluc ... Dakuejm vpred za Vas nazor a radu.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Robíte to správne. Ja nezvyknem pripisovať ochorenie zúbkom, aj keď všetci vieme, že pri prerezávaní zúbkov deti často chorejú. Skôr si myslím, že príčinou synčekových ťažkostí bude ochorenie v rodine. Ale postupujete správne, neobávajte sa, že zelené soplíky sú dôkazom bakteriálnejinfekcie, je to dôkaz, že biele krvinky vycestovali do miesta, kde treba organizmus brániť a keď splnili svoju úlohu rozpadli sa a ich farbivo zozelenalo hlien.
    V tomto veku by som bola trocha opatrná s cibuľovým sirupom, podávala by som ho až u detí od troch rokov môže dráždiť žalúdok. Sinupret, čistenie nošteka a vitamíny sú plne dostačujúce. Taktiež, keď nemá teplotu, nevidím dôvod nechodiťna prechádzky,hlavne ak je vonku pekne.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: